Srednica głosnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Mam mały problem. Od paru dni szukam danych co do wielkosci głosnikow montowanych w Mitsubishi Carisma. Podobno 100mm, podobno 130mm. Jestem w kropce. Mysle, ze znajde tu fachową pomoc. Drugie pytanie mam odnosnie głosnikow, jakie polecacie do tego auta. Głosniki bedą grały z radiem ALPINE na wyjsciu 4x45w. Kwota, ktora jestem sklonny zaplacic za 2 glosniki to około 250-300zł. Z gory dziekuje za pomoc i radę.

W carismie w oryginalne miejsca pasują głośniki 100mm, ale można się pobawić i zmieścisz trochę większe .

Dzieki za odpowiedz, bardzo mi pomogles, ale co rozumiesz przez "troche wieksze"? Chcialbym tam zmiescic glosniki 13cm, czy to mozliwe?

Jest to możliwe ale czasami wymaga dość zaawansowanych przeróbek. Musisz sie dokładnie przyjżeć ile jest miejsca pod tapicerką . Można też 16-tki zamontować ale pewnie będzie to wymagało cięcia tapicerki i robienia paneli.

Witam jeśli chcesz porządne głośnik z taką kasę to JBL de best.
Jeśli średnica otworu to 100 mm to model GTO 426e bedzie idealny
a jeśli 130mm to GTO 526e. Sam mam w samochodzie JBL i wszystkie inne się kryją. Kupiłem je na www.audio.lumarc.pl kolesie mi polecili i nie żałuję bo graja zaj***cie!

Cytat:
2005-06-22 20:26:39, Hec pisze:
Sam mam w samochodzie JBL i wszystkie inne się kryją. Kupiłem je na .................... kolesie mi polecili i nie żałuję bo graja zaj***cie!

A tak z iekawości się spytam, testowałeś inne, czy JBL to Twój pierwszy zestaw ?