Czy dobrze podłączyłem??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
kupiłem sobie takie coś ze jak swiateł niewyłacze to piszczy i podłaczyłem tak :

no i niewiem czy niestanie sie nic złego z takim podłaczeniem tzn chodzi mi o to ze niebieski przewód jest podłaczony do bezpiecznika bodajrze pompy paliwa czy czegos związanego z paliwem i niechce niespodzianek

Niebieski możesz podłączyć do jakiejkolwiek masy. Też będzie działał.

właśnie nie bo tylko na tym bezpieczniku działa tak jak powinno a na innych nie a mi chodzi czy nic sie niestanie mojem essiemu np staneła by pompa paliwa

Jak napisałem. Tu nie chodzi o bezpiecznik, tylko o masę

fakt ale wolałem sie upewnic

Oki.

A co mi tam, zaryzykuję

Proponuję podłączyć to w inny sposób. Z jednej strony (zasilanie) do świateł pozycyjnych, a masę pod wyłącznik drzwiowy. Przy otwarciu drzwi będzie banglało A jak wsadzisz diode w układ (za połączeniem włącznika z brzęczkiem) diodę to będzie banglało tylko po otwarciu drzwi drivera. Do tego można jeszcze wsadzić przekaźnik i będzie wyło tylko przy wyłączonym zapłonie Do tego można jeszcze dorzucić... etc etc

[ wiadomość edytowana przez: Smoku dnia 2005-06-24 23:28:21 ]

Powiem tak: Każde podłączenie w taki sposób jestem w stanie tanio i bezboleśnie zepsuć

a już myślałem, że tylko ja taki zdolny

Driverze Kiełek... Masz w sobie MOC

niechce sie chwalić ale też jestem bardzo negatywnie zdolny

Może się poprześcigamy ci kto kiedy zepsuł droższego?? I nie swojego - bo swoje się nie liczy
Żeby ne było całkiem OT - taki sposób podłączania czegolowiek jest bezsenswowny - no chyba że idzie się z własnym telefonem do budki telefoncznej

Polak potrafi Doktrynalnie

Za dużo tej mocy w Was... Taki Imperator latał bez odpowiedniego osprzętu ochronnego i palił wszystko dookoła. A Vader zawsze ganiał w gumowych, izolujących rękawicach i nigdy nic nie spalił (a jak już to celowo). Bierzecie przykład nie z tej sosby co trzeba

W rzeczy samej

Cytat:
...no chyba że idzie się z własnym telefonem do budki telefoncznej ...

znowy o mnie

Life is brutal

Nooo ladnie i to sam Prezes spamuje w Pytaniach i Odpowiedziach. Konczymy ze spamem, pozniej zamkne watek

ja mam mase podlaczona pod wlaczniczek w drzwiach, a + do podswietlania przelacznika chyba od podgrzewania przedniaj szyby ale bede sie musial podlaczyc pod stacyjke, zeby mi piszczalo tylko przy wylaczonym zaplonie

Czy ja dobrze sobie myśle ze to wystarczy wpakować zwykły brzęczek piezoelektryczny na 12 V??