| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
dragonslave Fiat 125p Ruda Śląska | 2005-06-25 19:03:51 Witam..
wiem wiem... ja tylko pisze o problemach... ale jak auto sie sypie to nie ma innego wyjscia... Mam problem odnośnie Rdzy i chciałbym abyście odpisali mi o swoich radach.. zaznaczam ze na blacharza mnie nie stać... Sprawa ma sie tak.. Dzis robilem juz kolejny ale tym razem dokładny przeglad podwozia.. i zauwazylem ze progi zarówno wewnatrz jak i na zewnatrz sa prawie cale zgnite... pełno mam dziur.. W tyle tuż za progami mam wyżartą dziure wielkości gdzies 20 cm na 15 cm.. Moj problem jest taki !! czy moge np. zaszpachlowac te progi ?? chodzi mi o np. uzycie szpachlowki z włóknem szklanym i np.. jakiejs siateczki by fajnie trzymało... A drugi problem to to czy według was moge użyć żywicy do tej wielkiej dziury.. i ewentualnie gdzie ją moge dostac i ile kosztuje... Szukałem na forum ale takiego problemu z autem jak ja chyba nikt nie miał... a ja sie na pewno nie poddam... Sorki jesli gdzies przeoczylem podobny temat i prosze moderatora o nie kasowanie wątku.. bo zależy mi na radach... A temu kolesiowi co tego fiata POCIS mi i mojej rodzinie niepowiedziawszy o ubytkach chyba przedziurawie opony w jego nowym aucie Pozdro for all |
Nomad Miłośnik FSO Wspomnienie po Gdańsk | 2005-06-25 19:21:01 Jak pisze Ramzes - progi to element nośny w dużej mierze odpowiedzialny za sztywność nadwozia (o czym przekonałem się na własnych błedach - jazda na twardym zawiasie przy solidnie naruszonym ruda prawym progu = prawa tylna podłużnica zaczyna pękać = w środę wizyta u blacharza, celem wymiany obu tych rzeczy = minus pare stówek) i nie władujesz tam żywicy, włókna czy CHGWC (4* go wie czego) koszt jednego progu to 30zł czyli za oba dasz 60
|
dragonslave Fiat 125p Ruda Śląska | 2005-06-25 19:25:57 no tak.. ale jeszcze ktos musi te progi wspawać.. co nie ??
A ja tu na ślasku nie mam takich osob.. Chyba załatam to szpachlówka narazie.. bo kurde nie ma kasy na nic wiecej... najleprze jest to ze podłużnice są zdrowiutkie... tylko te pieprzone progi |
dragonslave Fiat 125p Ruda Śląska | 2005-06-25 20:48:09 Sorki za pytanie.. a gdzie mozna kupic takie kawałki blachy ?? bo ja jestem totalnie zielony A co do migomatu to popytam... dzieki wielkie.. |