Problem z jazdą

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
kilka dni temu jechałem na gazie i nagle mi zgasł i ani na gazie ani na benzynie nie zapalił mechanik powiedział ze to elektrozaawór w gazniku( bo mam golfa 1.3 na gazniku) wymieniłem i nic koles powiedział ze to cewka wymieniłem i zapalił ale przerywa 0 elektrozawór tyka czasami i samochód przerywa, wymieniłem kopulke przewody WN palec swiece i dalej wczasie jazdy przerywa na gazie i na benzynie. ten elektrozawór tyka , a przeciez powinien raz i juz.Ludzie pomózcie , bo w moim miescie niekt nie wie.Dzieki
juz nerwy puszczaja.
POMOCYYYYYY
stawiam dobrą fla.....ke

Stacyjka. Albo przewody od niej do cewki zapłonowej. Musiałbym zobaczyć.

Cytat:
2005-06-25 18:33:27, WilK pisze:
Stacyjka. Albo przewody od niej do cewki zapłonowej. Musiałbym zobaczyć.

przewody nówka i kopułka i palec a stacyjka? jak jade to nagle przerwie na moment i wraca z powrotem a otworzyłem maske i elektrozawór sobie od czasu do czasu tykał a ma przeciez raz tyknac i juz
czyzbym kupił felerne przewody?

Gosc mi powiedział ze to moze byc jeszcze walniety przekaznik ktory jest odpowiedzialny za zalaczanie zaworu tylko nie wiem co to

To przekaźnik powielający stacyjkę. Podaj rocznik tego Golfa i silnik. Mam gdzieś schematy.

1990 rok 1.3 benzyna/gaz naprawde stawiam duza fla..szke

Oki. Już szukam.

ok dzieki

N41 to sterownik zapłonu
G40 to czujnik Halla (zapłonowy w aparacie)
N to Cewka zapłonowa
Q to rozdzielacz zapłonu

Sprawdź przewody oznaczone "15" to napięcie po stacyjce. Gazownicy tam najczęściej się wpinają ze sterownikiem LPG. Może coś sknocili.

dzieki , ale powiedz mi czy tak nagle by padło jak gazik jest dwa lata juz i nic a zeczywiscie do cewki jest czerownym kabelkiem od gazu. a jezeli to by nie pomogło co miałbym zobaczyc wtesy?
a jest jakis inny sposób aby prosto jakos cos ominac i podłaczyc do elektrozaworu?

Jak już napisałem - musiałbym zerknąć.

a kiedy bys mógł?
a ten kabelek jak najlepiej sparwdzic czy od stacyjki do cewki?

Tak. Od stacyjki do cewki. A mógłbym w środę. Na spocie FEFK, parking przy Poczcie Gł. Plac Dominikański. 19:00.

mam druga zmiane i nie zdaze
szkoda ze jutro niedziela i ze teraz jestem w pracy

p.s
ale załozmy ze jest ok i dalej tyka, to co moge sam zrobic?

Jeśli tyka, to nie jest ok. Coś Ci na kablach przerywa. Możesz posprawdzać wszystkie przewody "15", wg specyfikacji ISO do 1994 roku powinny być czarne. Bez kolorów dodatkowych.

czyli te do cewki maja byc czarne , sa dwa czarne ,Ale na tych przewodach moze byc przebicie czy na przewodach WN

Raczej na niskim. Chociaż nie wiem w jakim stanie masz przewody WN.

Przewody są nówki niebieskie

Oki. To posprawdzaj to, o czym pisałem.

ok to jak sprawdze to ci napisze czy cos dalo rady zrobic czy nie narazie dzieki wielkie