MotoNews.pl

Radio + corolla 97

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie do znawcow tematu, czy wie ktos jak wyciagnac radio z corolli 97? Radio to jest osadzone na gorze kokpitu w takiej wnece, staralem sie od tylu po rozebraniu szafki naprzeciwko pasarzera znalezc jakis zatrzask ale nic. Radio jest z toyoty w ramach promocji dostalem radio i spoiler. Ale nie jest to takie zabudowane jak jest w tych corollach z podluznymi przednimi swiatlami ale jak w okularze, normalne radio jeden DIN tyle ze toyoty.

Moje drugie pytanie jest czy ktos mi moze powiedziec jak w bagazniku podlaczyc wzmacniacz, chodzi mi tu o przewody zasilania, czy moze sa jakies wolne przewody w wiazce idacej do bagaznika.

Dzieki za pomoc, rozpisujcie sie bo kazda pomoc potrzebna

[ wiadomość edytowana przez: Pieczur dnia 2005-06-24 11:34:55 ]

Jeśli chodzi o wzmachol to musisz ciągnąć kable aż od aku... Pamiętaj o bezpieczniku tuż przy aku na przewodzie plusowym.
Poszukaj dobrze w necie - można znaleźć co i jak przy montarzu sprzętu w samochodzie...

Pozdrawiam

W kratkach powietrza masz zatrzaski.

no dobra a co do doprowadzenia tego kabla zasilajacego, na wzmacniaczu sa oznaczenia GRD,REM, B+. jak rozumiem rem to - a b+ to +, tak? a gdzie mam pociagnac uziemienie? jeszcze jedno jak podlacze wzmacniacz bezposrednio pod akumulator to on bedzie dzialal non- stop, a ja tak nie chce tak, tylko wtedy jak jest klucz od stacyjki przekrecony. co robic?

Wbij stalowy pręt w ziemie i masz uziemienie!

GRD - ground - ziemia W samochodzie albo kabel minusowy albo nadwozie.

B+ to plus zasilania

REM - remote. Jeśłi podasz tu 12V to wzmaczniac się załączy, jeśli nie będzie tu napięcia to mimo podłaczenia wzmachola do akumulatora będzie on w stanie uśpienia. Podłącza się to do radia, w miejsce sterowania anteną automatyczną, o ile producent radia na to zezwala (chodzi o maksymalną obciążnalność prądową tego sterowania). Włączasz radio, włącza sie wzmachol.

Pozdrawiam

sprawa wyglada tak mam w corolli radio TOYOTA TF2002 i wiem ze zamierzam podlaczyc Boschmann PCH-949 - piecyk i do tego narazie na sam przod (ograniczony kosztami) podlaczyc Boschmann RB-6200XT. Te glosniki to 16 i nie jestm pewny czy se zmieszcza, bo jak rozkrecilem drzwi to zapomnialem sprawdzic. Ciekawostke mam taka ze w mojej corolli jest glosnik nie przykrecony ale przynitowany do drzwi .
Nie rozumiem jak mam podlaczyc wzmacniacz do napiecie, czy nie lepiej pojechac do elektryka ale za to robie ta instalacje dla przyjemnosci z kuplem i po jak najmniejszych kosztach.
Z akumulatora mam pociagnac kabel z napieciem, pamietajac zeby mial bezpiecznik. Widzialem zestaw, gdzie byl taki kabel ale kosztowal 60 zl, a to juz duzo. kabel bedzie mial + i -. Jak to podlaczyc pod ten wzmacniacz? Co do czego? Teraz mowisz ze w radiu jest wyjscie antenowe. A co jak go nie ma? Problem jest taki ze na radiu jest jakas kostka chyba standardowa i ida z niej kable ale nie wiem ktory jest co do czego. Ma ktos moze jakis schemat.

Oj stary ja widzę że nie masz pojęcia co do czego więc proponuje wizytę u elektryka!
A Przynajmniej pojedź do elektryka niech Ci to wytłumaczy!

Pozdro.

witam.zgadzam się z Kafim ,bo sprzęt masz całkiem niezły a jego naprawka będzie więcej kosztować niż teraz podłączenie u elektryka,a wystarczy jedna drobniutka nieuwaga i już dymek leci

Cytat:
2005-06-24 17:01:43, Kafi pisze:
Wbij stalowy pręt w ziemie i masz uziemienie!

fuck uziemienie.... ale jaja przy tych napięciach to pręt musi być z 1,5m w ziemi

dlaczego warszwiaków nazywają "krawaciarzami"? nie lubia elektryków czy co? hehe

[ wiadomość edytowana przez: serwisSJ dnia 2005-06-25 10:18:16 ]

No dobra z elektryka do wzmacniacza pojde do elektryka ale jak to radio podlaczyc. Jak z tym radiem?

Ale się uparłeś!

Jakie to radio??
I jakie masz wolne kable z tyłu wychodzące z koski ISO??

No nie mam za duzo wolnych, chcesz dokladnie sie dowiedziec jakie, nie pamietam, ale jutro sprawdze, wiem ze troche ich wychodzi z tamtad. wiem ze wychodza na przednie glosniki no i bylo ich tam jeszcze troche ale nie wiem do czego sluzyly. Radio to TOYOTA TF2002. Myslisz ze bedzie tam ten do anteny? a sakad moge wziasc taki schemat takiej kostki? gdzie sie takch rzeczy szuka?

Chodzi mi o to ze chce zrobic to sam, a wlasciewie z wasz pomoca. Potrzebna mi swego rodzaju instrukcja, jak podlaczyc radio do wzmacniacza i jak podlaczyc wzmacniacz do proadu. Bylem u mechanika zeby mi pokazal jak wyjac radio. Potem powiedzial, to juz wiesz zloz sobie samo. Bylem przerazoy ale jakos z pomoca przyjaciol dalem rade.

[ wiadomość edytowana przez: Pieczur dnia 2005-06-25 18:35:07 ]

Pomóc podłączyć moge ... Tłumaczenie przez neta .. tu juz nie moje siły...

Pozdrawiam

Kurcze Stary elektryka to nie maskotka do zabawy jedź do elektryka!!!

Daj to zrobić komuś kto już to robił.
Cytat:
2005-06-24 21:24:38, Pieczur pisze:
Widzialem zestaw, gdzie byl taki kabel ale kosztowal 60 zl, a to juz duzo.

60zł to nie jest dużo pamiętaj że jak już się decydujesz na piecyk to nie możesz oszczędzać na kablach także głośnikowych
Inaczej to się mija z celem,to co wzmacniacz poprawi to kable zniszczą.