Wypożyczalnia samochodów?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć, wiecie może czy jest w Stalowej lub okolicy wypożyczalnia samochodów?

Rafauu ma wypożyczalnie autek ten co ma lancie napisz do niego

Wypozyczalnia samochodów jest na AUTORUDZIE (salon Volkswagena).

Autorud..
"Wszyscy kierujący muszą posiadać prawo jazdy przez okres co najmniej 4 lat.
Wymagany wiek wypożyczającego powyżej 25 lat i zaświadczenie o zatrudnieniu."

heh, nie spełniam żadnych kryteriów

Niestety, większość wypożyczalni tak działa.
Mogą się pojawiać dodatkowo kaucje, limity kilometrów oraz kary za niedotankowanie do końca po zakończeniu jazdy.
Cenowo, to w Polsce ciągle nie jest za bardzo opłacalne.
T.

w toyocie tez wypozyczaja. bo tata raz tam wypozyczał

Tom: No z Tym jest problem :> bo z tego co wiem.. to duzo wypożyczalni właśnie ma taki warunek ze kierowca musi X lat prawko.. a ja jeszcze roku nie mam.. hehe :]

W sumie to matka by wypożyczyła.. a ja bym jechal.. ale nie wiem jakie mogą być tego konsekwencje w razie czegoś :]

Polo: Musial bym się przejść.. zapytac.. bo nie widze nic..

Zastanawiam się też nad jazdą próbną tak na dwa dni :]

To nie jest problem, zawsze można pożyczyć na kogoś innego. Chyba że jest klauzula ubezpieczenia co do kierującego.

Co do takiego zapisu, to go jak najbardziej rozumiem. Hmm, co by nie mówić, ale statystycznie najwięcej wypadków powodują ludzie młodzi lub nietrzeźwi. Ubezpieczenia AC też są droższe, być może to właśnie dzięki nim firmy wprowadzają takie zapisy.

Przy przyjmowaniu do pracy w której oferują samochód, także są ograniczenia czasowe posiadania prawa jazdy.
Osobiście jak najbardziej popieram taką politykę.
T.

Zgadzam się z Tobą lecz nie zupełnie Biorąc po uwage to że osobiście nie mogę wypożyczyć i są trudności z jazdą taki autem.. ( ograniczenia wiekowe itp. )

P.S.
Dzięki za odpowiedzi na ten temat. Szukam dalej.