Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Race_D Miłośnik FSO FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2003-08-24 18:28:11 Ponieważ dane mi było oglądać fotki z wypadków jak i crash testów DF'a stwierdziłem że konstrukcja tego auta do bezpiecznych nie należy. Właśnie zabieram sie za totalną rozbiórkę i blacharke wiec od razu zamierzam wspawać do wnętrza jakieś delikatne wzmocnienia. Jakich rur (materiał, wymiary itp.) powinienem użyć do zrobienia klatki? Moze ma ktos z Was jakies wymiary poszczegolnych fragmentow albo jakies dane/rysunki z czasow gdy DF'y jeszcze startowały w rajdach? Zaznaczam ze chce pozostawic tylna kanape bo moze sie czasem (do "czegoś" ![]() Co o tym sądzicie? Jaką inną wersje byście zaproponowali, jak inaczej poprowadzili rury? A moze inne punkty mocowania? Jak ktos uważa ze pomysl jest bez sensu i chciałby tylko to powiedziec to niech nic nie pisze, prosze tylko o konkretne rady co i jak powinienem zrobic zeby to coś dało, na co zwrocic uwage itp. |
![]() MaciekW Miłośnik FSO Fiat Doblo Częstochowa | 2003-08-24 20:47:55 Z crash testow widac ze fiat ma dosyc slabe srodkowe i przednei slupki i na nich bym sie skupil. przednie to kwas z wygladem. Dach chyba tez lichutki moze przy dachu wzdluz przy srodkowym slupku wspawac do podluznicy ale to tez sie mija z celem... jak klatka to klatka musi byc kwadrat zeby wogole cos to dalo mysle ze jak wykonasz to amatorsko bedzie to tylko dla twojej swiadomosci a dla rzeczywistego wypadku moze nic nie dac ![]() Widzilem ze ten fiat co bil rekord mial klatke zrobiona moze oprzyj sie na tym ? napewno ktos kiedys myslal nad tym jak ja zrobic zeby nie bylo prowizory. |
GDA Miłośnik FSO 3city | 2003-08-24 21:27:03 |
![]() MaciekW Miłośnik FSO Fiat Doblo Częstochowa | 2003-08-24 21:34:03 Co jak co ale wyszukiwarke to mamy I klasa ;] |
![]() Race_D Miłośnik FSO FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2003-08-24 23:17:51
I sugerujesz ze taki temat juz byl? Przed napisaniem skorzystałem z tego dobrodziejstwa, przejrzałem wszystkie 30 wyników i nie znalazłem nic konkretnego poza pojawiającymi sie gdzieniegnie słowami "klatka", "klatke" nie majacymi związku z tematem. Te fotki ze strony FSO AK bedą bardzo pomocne - dzieki GDA. Szkoda tylko że by je zapisać trzeba sie tyle napier....ć ![]() Prace bedzie wykonywał dobry blacharz, ktory juz mial kiedys taki epizod. Tylko musze miec jakas koncepcje i znaleźć najlepszy kompromis pomiedzy bezpieczenstwem a komfortem. W mojej koncepcji sam widze powazna luke polegajaca na małej sztywności poprzecznej (uderzenie w bok) w dolnej czesci (przy podłodze) ale nie mam pomyslu jak to poprawic nie odbirając wnetrzu walorów użytkowych, może pod podwoziem? |
![]() Mokry Miłośnik FSO Poldzo/VW Gragów | 2003-08-28 11:22:34 Race_D tak powinna wyglądać klatka spełniająca minimum homologacyjne ![]() A tu masz niewiele na temat ale coś jest ![]() |
![]() kania_ 125p Krakow/Trzebinia | 2004-03-10 23:01:39 szukam klatki bezpieczenstwa do najstarszego modelu poldka |
![]() KiLeR Miłośnik FSO CC VK/E-36 318p Kozie Boby Zdrój ;) | 2004-03-11 16:00:50 Jak chcesz to znam kolesia ktory robi baaardzo dobre klatki: zapraszam na priv. |
![]() MILES125 Miłośnik FSO Lada 2107 PŁOCK | 2006-08-03 11:27:30 Podpinając się pod wątek ![]() Czy ktoś juz oklatkował jakiegos kanta ![]() Zbieram materiał na wykonanie takiej klatki ![]() |
![]() KiLeR Miłośnik FSO CC VK/E-36 318p Kozie Boby Zdrój ;) | 2006-08-03 16:38:05 Nie wiem nic o tym, zeby w klubie mial ktos Fiaciora z trzepakiem.
Szukasz repliki oryginalu, czy czegos terazniejszego? |
![]() qbus125rally FSO 125p 1.5 C poznań | 2006-08-03 18:32:25 to fakt ja nie jestem jeszcze w klubie,ale posiadam DFa z klatką-trzepakiem jak kto woli.
moja klatka jest to wersja wyścigowa powstała w 1977 roku i jest zgodna z ówczesnym zalacznikem J.(grubości rur,wielkosc podstaw) zajefajnie usztywniła nadwozie-choć do ideału lub dzisiejszych norm duzo jej brakuje-nie idzie idealnie kolo słupków i do dachu na jakieś 5cm.Ale nawet wyroby Ireco czy pana Kałuży też od dachu odstają. moja klatka jest taka jak schemat parę postów nizej. a klatkę z epoki rajdowego DFa posiada pan Jaskłowski w swoim MonteCarlo-jest dokładnie taka sama jak w Rekordzie. |
![]() KiLeR Miłośnik FSO CC VK/E-36 318p Kozie Boby Zdrój ;) | 2006-08-03 21:22:08
Tu musisz sam zdecydowac. Czy klatka bedzie dla nadania smaku i oryginalnosci replice, czy ma przed czyms chronic? Opcja 1 - tylko oryginalny wzor. Opcja 2 - tylko dzisiejsze klatki. Mam namiar na typka, ktory robi dobre klatki pod Warszawa. Jesli bedzie mial fotki, rysunki, instrukcje, to mysle, ze ze zrobieniem repliki epokowej klatki tez nie powinno byc problemu. |
![]() Koto Miłośnik FSO Polski Fiat 125 Warszawa | 2006-08-03 21:31:06 Ja też znam firmę, która robi klatki-co do ceny nie wiem, namiary mogę dać na priva. (Robia klatki z homologacją rajdową, więc nie sądzę, że to będzie tanio). |
![]() Race_D Miłośnik FSO FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2006-08-03 21:55:01 Jak to fajnie czasem powspominać dawne pomysły, hehe...
To na co jeszcze czekasz? ![]()
Czyli Miles zobaczysz w Brodnicy jak to wygląda ![]()
Opcja 3 - bezpieczna na wzór oryginalnej. Bo niby czemu nie można zrobić bezpiecznej klatki na wzór oryginalnej? Jeśli rury będą nieco grubsze i/lub z lepszego materiału to chyba nie aż taka tragedia. Przecież to i tak nie jest oryginał i nie tylko to będzie się różnić ![]() ![]() A ja nadal mam plan zabudowania "ergonomicznej" klatki w oparciu o ten pomysł sprzed lat:
![]() Tyle że teraz wiedza i zaplecze sprzętowo-warsztatowe troche lepsze ![]() [ wiadomość edytowana przez: Race_D dnia 2006-08-03 22:02:48 ] |
![]() MILES125 Miłośnik FSO Lada 2107 PŁOCK | 2006-08-03 22:15:30
Było by super ![]() |
![]() qbus125rally FSO 125p 1.5 C poznań | 2006-08-04 18:42:48 Race_D pisze:
"Czyli Miles zobaczysz w Brodnicy jak to wygląda " hmmm brodnica?? jak narazie u mnie jest w sferze marzeń,ale czasami marzenia sie spełniają... sorki za OT |
![]() Race_D Miłośnik FSO FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2006-08-05 02:46:19 Nie gadaj tylko wpadaj ![]() |