Stuki z tyłu :/

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ostatmnio pojawilo mi sie dziwne stukanie gddzies z tylu. wydawalo mi sie ze to prawe tylne kolo cos kombinuje (chyba mam tam problemy z lozyskiem - wersja pana z ASO), myslalem przez chwilke ze nadkole plastikowe ktore bylo lekko pekniete sie jakos zlamalo i obciera o opone, ale jak sie przysluchalem uwazniej, to jak zatrzymalem sie np. na swiatlach, to dalej stukało - więc wał mi sie tu kojaży najbardzej. Koles w ASO ostatnio znalazl mi luzy na krzyzaku, ale takiego stukania nie bylo wczesniej. HELP bo zle mi z tym wszystkim jezdzic. Aha. predkosc jako taka nie ma wpływu na stukanie, czasem zastuka czasem nie, prawie zawsze na luzie stuka i strasznie na zakretach. CO Z TYM ZROBIC?

zobacz czy Ci wydech o bude lub tylne ucho resora nie tlucze, bo skoro stuki sa takze na postoju to raczej nie jest to zwiazane z ukladem napedowym

A zobacze. Gdby sie tak okazalo, to jak dzialac?

Faktycznie dotyka ucha resoru. Czyli co mam zrobic? Zmłotkować go bez skrupułów o jakis 1-1,5cm czy jak?

Raczej ja bym szukał przyczyny przemieszczenia się wydechu, może korozja a może oberwał się jeden z gumowych wieszaków przed 1 tłumikiem co spowodowało przesunięcie całego ukł wydech, bądź pojedynczy wieszak przy ostatnim tłumiku.

Młotkiem?

[ wiadomość edytowana przez: Mokry dnia 2005-06-25 15:19:14 ]

Mi sie wydaje ze zawadzielm niedawno o jakis kraweznik czy cos takiego i to an pewno to. Potrzebuje objezdzic jeszcze tydzien tym stukadłem no i urlop 3miesiace, wiec nie bede jakichs wielkich anpraw robil

Cytat:
2005-06-25 16:04:45, Julo_ pisze:
Mi sie wydaje ze zawadzielm niedawno o jakis kraweznik czy cos takiego i to an pewno to. Potrzebuje objezdzic jeszcze tydzien tym stukadłem no i urlop 3miesiace, wiec nie bede jakichs wielkich anpraw robil

Jak sam wiesz co jest to nie zadawaj pytan i nie zasmiecaj forum.

Jak nie masz nc do powiedzena to nie odpowiadaj i nie zasmiecaj forum

Panowie spokój ma być

-----------------
--- Biały ---
ten zły admin