Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Edmund_Dantes LOB SYMPATYK OPEL OMEGA Gorzów Wlkp. | 2003-09-09 20:36:52 Witam
Prawdą jest co napisał Kol. Prowo że płyn chlonie wodę co pogarsza jego właściwości ( wrzenie w duzo niższej temp.i inne dolegliwości ) ale... ku przestrodze , kiedyś w ASTRZE wymieniłem płyn bo też wszyscy mówili ( człowieku nie wiadomo kiedy wymieniany , a wiesz .... itd itp) w każdym razie po 3 dniach po wymianie ( a nadmieniam że hamowała super i płyn był bardzo klarowny) szlag trafił uszczelki w pompie hamulcowej ( oczywiście nie wlałem R-3 !!! tylko płyn DOT-4 Uczciwy ATE w takich metalowych pojemniczkach ) i co Panowie na to ??? Może przypadek ja obstawiem że nie ( zresztą z innej beczki w OMESI miałem zalany płyn w chłodnice jakiś zielony a właściwie taki żarówiasto seledynowy płyn 2 lata !! , też posłuchałem garażowych doradców , kupiłem płyn TEDEX tak zachwalany i po tygodniu wymienilem pompę tym razem wodną szczęście w nieszczęściu zalożyłem też nowy pasek rozrządu ![]() ![]() czego i Wam życzę Pozdrawiam Edmund Dantes |
![]() jarecki21 Omega B 2.5 v6 automat Bytom | 2003-09-09 21:14:04 Cześć, jeśli wymieniać to podstawowa zasada że na ten co był ![]() |
![]() Vincent Opel Omega Sedan 2.0 ... Szczecin | 2003-09-09 23:43:33 Problem w tym że jak kupuje się autko z drugiej ręki to w gruncie rzeczy nie wiadomo co tam jest pozalewane choćby nie wiem na jak uczciwego wyglądał sprzedający (mówie z doświadczenia po zakupie Omesi ![]() Zaś płyn hamulcowy i chłodzący były w wyjątkowo perfidnym stanie ![]() PZDR Vincent |
![]() urg (M) nie ma jeno frotka ostała | 2003-09-11 10:33:06 ja po zaciagnięciu kury do silnika czułem smród pierza i miesa przez kilka dni ![]() |
![]() Diro DEADSOUL Mercedes Gorzów Wlkp. | 2005-07-03 10:56:18
|
![]() Diro DEADSOUL Mercedes Gorzów Wlkp. | 2005-07-03 11:34:46
|