Brak mocy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, Mam pytanko co do diabla sie dzieje z tym moim samochodzikiem, mianowicie jak jest zimny czyli po uruchomieniu op nocce kiepsko u niego z moca, po przejechaniu ok 100-200m wraca wszystko do normy. Oczywiscie dzieje sie to na benzynie. Zmienilem przeplywke i nic nie pomoglo. Ma moze jakis pomysl??????

masz gas? jaki silnik?

Profil:

Opel Omega B
rok produkcji: 1994
silnik/moc/kolor: 2.0L 16V
zdjęcia pojazdu:

dokonane modyfikacje:

zmienione reflektory na soczewki Hella, zmieniony układ wydechowy, założony wtrysk gazu

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

Dzieki PROWO, ale ja biore pod uwage ze to sie dzieje jak jade na benzynie, zaraz po uruchomieniu jak silnik ostygnie, jak jest cieply to jest spoko

Witam.Też zauważyłem podobne zjawisko u siebie i również jestem ciekawy o co chodzi?Jak byktoś miał jakieś pomysły to chętnie posłucham.A tak swoją drogą to co akurat gaz może mieć do tego..?

Nie wiem co, i w ogóle, i dlaczego i czy ma gaz do tego.

Mój post to zwrócenie uwagi, że wystarczyło zajrzeć w profil zamiast dopytywać się o silnik i gaz.

I tyle.

-----------------

a mój post to zwrócenie uwagi, że wystarczyło napisac x20xev + gaz sekwencyjny, zamiast...

I tyle.

No, to skoro już wszyscy wiemy jaki to silnik i czy ma gaz, to z pewnością niechybnie dowiemy się też diagnozy.

No bo chyba do tego potrzebne były te pytania?

-----------------

Cze. no Kielkac ciekawy jestem jak z tego wybrniesz

mialem na celu tylko i wylacznie sprowokowanie podania przez brutala jak najwiecej szczegolow. nie chodzilo tylko o silnik czy gaz... po prostu im wiecej danych tym latwiej o rozwiazanie...

co do problemu... nie wiem o jaki spadek mocy tu chodzi. nie przyspiesza w ogole? czy silnik pracuje rowno? najczestsze przyczyny zlej pracy silnika na zimno to czujnik temperatury.
z drugiej strony moj samochod na zimno tez pracuje dosc ospale...

podaje od razu dane do sprawdzenia czujnika:

10 stopni - 3300 ohm
30 stopni - 1500 ohm
80 stopni - 300-360 ohm

[ wiadomość edytowana przez: kielkac dnia 2005-06-26 23:10:21 ]

sprawa jest taka:
uruchamiam samochod po nocce i chce ruszyc,
1:samochod podczas dodania gazu zgasnie
2: czekam moment ok 10sek i juz jest spoko moge cieszyc sie jazda
3: po dluzszym postoju ok 5godz mam to samo, czyli jak go tylko uruchomie i chce jechac to mi zgasnie, ale jak odczekam ok 10sek to jest juz OK
Czujnik byl sprawdzany i niby jest dobry, komp nie ma zadnych bledow,
co do calego ospania to u mnie nie jest tak, tylko ten poczatek jest kiepski
Tym razem mam nadzieje ze tych szczegolow wystarczy do jakiejs diagnozy

Ja stawiał bym na wtryskiwacze.. Miałem podobny problem wymieniłem listwę i wszystko jest oki! Mi dwa razy gasł przy uruchamianiu zimnego silnika a po tem nie miał mocy aż złapał temperature jakies 8min.. Potem wszystko było juz oki..
Pozdrawiam!

a jest jakas mozliwosc sprawdzenia tych wtryskiwaczy?????????