Stukajacy pasek rozrzadu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy normalne jest, ze przy zimnym silniku pasek rozrzadu stuka w plastikowa obudowe??? Chodzi konkretnie o miejsce pomiedzy kolami napedzajacymi walki rozrzadu, jak silnik jest juz lekko cieply to stuknie czasem przy schodzeniu z obrotow w dol, tak ok 1900 obr/min slychac lekkie zabrzeczenie.
Czy mozliwe jest aby pasek tak sie naciagnal? Nie wiem kiedy byl wymieniany bo kupilem auto miesiac temu i praktycznie nic o nim jeszcze nie wiem...
moj silnik to 1.6 90 koni 16v, auto z 11/1996

kam_mal@o2.pl

Wujek dobra rada - wymień pasek i napinacze. Plisss, bo niebawem napiszesz, jak to Ci się zerwał.

Cytat:
2005-06-27 21:28:10, WilK pisze:
Wujek dobra rada - wymień pasek i napinacze. Plisss, bo niebawem napiszesz, jak to Ci się zerwał.

AMEN

Tak wlasnie myslalem, tylko nie wiem ile to czasu jeszcze wytrzyma, ale chyba pospiech bedzie tu jak najbardziej zalecany.
Dziekuje panowie

Jak najbardziej zalecany.

Mam identyczny problem.
Mi zaczął pukać od razu po wymianie rozrządu w ASO.
I tak juz puka od 15kkm.
Tylko jak chce pokazać komuś żeby obsłuchał to pukać przestaje.

Placebo?

Cytat:
2005-06-27 22:13:03, WilK pisze:
Placebo?

Nie sądzisz chyba, że nawet go nie dotknęli ?

Może odwalili mantrę pt. Jest dobrze...

Stuka powiadasz, hmm jak raz stuknie trochę mocniej to odrazu jedź kupić komplet uczelek, rozrząd i zawory.
Także napiszę krótko wymieniaj!!! I to jak najszybciej, a skoro stuka o plastikową obudowę to raczej nie jest naciągnięty tylko luźny. I tak jak mówili porzednicy wymień też rolki, pamiętaj, że na rozrządzie się nie oszczędza (no chyba, że ma się łąńcuch co śmiga dożywotnio )

Cytat:
2005-06-27 22:20:32, kornat pisze:
Stuka powiadasz, hmm jak raz stuknie trochę mocniej to odrazu jedź kupić komplet uczelek, rozrząd i zawory. Także napiszę krótko wymieniaj!!! I to jak najszybciej, a skoro stuka o plastikową obudowę to raczej nie jest naciągnięty tylko luźny. I tak jak mówili porzednicy wymień też rolki, pamiętaj, że na rozrządzie się nie oszczędza (no chyba, że ma się łąńcuch co śmiga dożywotnio )

Niom Fajnie jest mieć łańcuch