| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
WojtGda auto z piz.. na masc ... Gdańsk | 2005-07-05 22:19:51 kolego przestawienie kierownicy nie swiadczy o dobrze naprawionym układzie prostej jazdy. jaka masz pewnośc w którą strone wykrzywiona jest kierownica. moze jest obrócona o 180 stopni. ale zycze powodzonka bo mój szef tez chciał zaoszczedzić i teraz ma 2,5 obrota w prawo kierownicą i 1,5 obrotą w lewo. a ja mu m owiłem ze ustawienie to tylko 40 zł a ze sie napracował to ma pecha....
a z drugiej strony to airbag na kierownicy przykręcony jest na klucz T40 (gwiazdka) a sciągaj lepiej na odłaczonym akumulatorze bo czesto ładunki elektrostatyczne mogą spowodować strzał poduchy. Zwłaszcza należy tego przestrzegać w wiekowych autach bo producenci daja 10 lat gwarancji na airbagi. a zdarzają sie niedawno czytałem artykuł same wystrzały poduch. pozdrawiam |
Brutal LOB MEMBER Szczytno | 2005-07-05 22:20:51 mozna to zrobic za pomoca zbieznosci, jedz na ustawienie i oni tam juz to zrobia aby bylo OK |
Thomi Opel Omega A Warszawa | 2005-07-05 23:11:14 Panowie jaka zbieżność???????
Przed zdjęciem należy oznaczyć na kolumnie i na kierałce położenie a przy montażu wystarczy wcelować Jak się nie uda to korekta..
Zbieżność to sie robi jak zmieniamy kierownice np na "sportową" i regulacja na wieloklinie nie wystarcza.. zakres 2,5cm błędu można w ten czas korygować drążkami kierowniczymi.. |