MotoNews.pl
11 Wosk do samochodu Prosze o pomoc (102854/45) - PT

Wosk do samochodu Prosze o pomoc

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
troche glupie pytanie . ale jak sie uzywa wosk ? nic nie pisze na temat jak go uzywac a jak wczoraj probowalem to tylko plamy zostaly . kupilem taki wosk z gombeczka Prosze powiedziec jak go sie stosuje z gory dziekuje

ja bylem glupi i pasta polerska woskowalem auto. Znaczy sie paste na szmatke i jazda zamiast na wiertare. ODRADZAM takie cos. Teraz moje drzwi wygladaja Eeeeee inaczej. Zmatowily sie

Taa...no różnie jest...niektóre trzeba polerować od razu nie dopuszczając do wyschnięcia inne wręcz odwrotnie.Coś Ty kupił że nie było napisane? Ja ostatnio nabyłem emulsję koloryzyjącą Simoniz'a
z woskiem i czymś tam jeszcze i jest superos! Ale najlepszy jest Plastmall tylko że nigdzie go nie mogę dorwać. Wosk jak z gąbką to chybe ten bez polerowania.Nie kładłeś przypadkiem na rozgrzaną blachę?

Cytat:
2005-06-26 15:22:58, coosi pisze:
Ale najlepszy jest Plastmall tylko że nigdzie go nie mogę dorwać.

Zgadza się, jest the best. Ale Plastmall ma właściwości lekkościerne, więc nim to tak 2X w roku. Nie zauważyłem problemu z dostępnością - jest na każdym Orlenie.
Do częstej polerki poleca AutoGlym Finishing Polish - to dopiero ciężko dostać.

Cytat:
2005-06-26 17:23:28, Skolmi pisze:
...nie zauważyłem problemu z dostępnością - jest na każdym Orlenie.

Nie widziałem,może dlatego że omijam szerokim łukiem
ale może się jednak zmuszę

Ja tam używam tylko Tempo. Taka czeska pasta do kupienia we wszystkich sklepach moto i na niektórych stacjach.
Naprawdę genialny środek. Od kilku lat używam i raczej nie zmienię.

Cytat:
2005-06-26 19:27:34, fabick pisze:
Ja tam używam tylko Tempo. Taka czeska pasta do kupienia we wszystkich sklepach moto i na niektórych stacjach. Naprawdę genialny środek. Od kilku lat używam i raczej nie zmienię.

A czy TEMPO ma też normalne woski do lakieru ? bo ta TEMPO co mam jest pastą lekkościerną (kupiłem właśnie do wypolerowania zaprawki na nadkolu).

Pozdr

Cytat:
2005-06-26 14:19:40, NAS-RS pisze:
troche glupie pytanie . ale jak sie uzywa wosk ? nic nie pisze na temat jak go uzywac a jak wczoraj probowalem to tylko plamy zostaly . kupilem taki wosk z gombeczka Prosze powiedziec jak go sie stosuje z gory dziekuje

Może położyłeś wosk na jeszcze wilgotny samochód, bo wtedy właśnie powstają dziwne i trudne do usunięcia plamy. Ja bym furkę jeszcze raz umył i kupił coś o czym koledzy wspominali. Ja używam z dużym powodzeniem wosku koloryzującego Car plan. U mnie działa. A do nakładania wosku polecam wilgotną (tak, wilgotną) ściereczkę, wosk potem łatwiej jest usunąć jak wyschnie.

A ja używam wosku w płynie z Car Plan'a (Triplewax) i jest very good. Nie trzeba czekać aż autko wyschnie do końca i nie muszę się tak męczyć z polerowaniem jak z pastami. A w deszcz woda spływa po autku jak po kaczce