Ramki aluminiowe zegarów.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kupiłem piękne rameczki od kolegi z forum i teraz mam krótkie pytanko jak je montować tzn. czy ciąć ramki na dole czy ciąć plastik pod ramki oraz jak zdemontować szybkę na zegarach.

Haha czekałem na to pytanie! Też kupiłem i będę dzisiaj ciachał brzeszczotem (kółeczka nie licznik oszyfiście)
Gorzej bo trzeba rozbebeszyć troszku deskę a jeszcze
tego nie robiłem.Poczytam porady

[ wiadomość edytowana przez: coosi dnia 2005-06-27 09:09:26 ]

Najgorzej będzie chyba z demontażem tej szybki na zegarach. Może wypowie się ktoś kto zakładał takie ramki.

Nie wiem jak jest w mk7 ale w mk5,6 ta szybka trzyma się do licznika na 4 zatrzaskach, które trzeba wypiąc od tyłu licznika. Trudno ich nie zauważyć

wszystko jest opisane w poradach jako zmiana podswietlenia zegarow, ja tez za niedlugo dostane takie takie ramki i tez bede zakladac ale milo by bylo jesli by ktos zrobil fotorelacje (taka moda na forum), jak zmieniałem podswietlenie zegarow to najwiekszym problemem bylo odpiecie linki predkosciomierza, a tak pozatym to juz zaden problem, zycze powodzenia i czekam na fotki przynajmniej gotowego Pozdr

To jak zrobicie to powiedzcie jak to pociac, bo ja ramki mam juz od Walnego, a czasu brak. Ale czas juz pojutrze jest, wiec tez bede cial

Adpol, z ktorej dzielnicy jestes?

Łódź Górna - Chojny

nie wiem o co chodzi
jedyny problem to ucięcie tych ramek pod odpowiedni wymiar

trzeba tylko wyjac zegary i zdjąc szybkę która jest na 4 zatrzaskach, potem wkładasz ramki tym nacięciem na zegary

tak trzeba wyciąć

tak włożyć (widok od wewnętrznej strony)

zewnętrzna strona

ja u siebie jeszcze przykleiłem (zaznaczone jak naniosłem klej silikonowy)

Dziekujemy koledze za ładne pokazanie montażu ramek. Teraz chyba będzie wszystko jasne.

Cytat:
2005-06-28 07:33:41, adpol pisze:
Dziekujemy koledze za ładne pokazanie montażu ramek. Teraz chyba będzie wszystko jasne.

niop wreszcie znajazłem te zdjęcia jak robiłem porządki z płytami