Felgi... plis szybko

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czesc
pytanko na szybko potrzebne...
ile warto dac za te felgi???

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=28647&item=7976925680&rd=1

????????????????
aukcja konczy sie za kilka godzin wiec czekam na szybkie rady...
pozdrawiam

ETomek

Może lepiej tak:

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=28647&item=7976925680&rd=1

Tylko, że te felgi nie pasują do Espero

Nie znam niemieckiego, ale tam chyba napisane jest 4x114 ?? A w Espero jest przecież 4x100 !

ups ... fakt... juz dzieki za szybkosc to szukam dalej )) bo moje kolpaki to juz mi sie znudzily...

a co powiecie o tych

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=65260&item=7977979066&rd=1&ssPageName=WDVW

?????????

powinny sie fajnie prezentowac... rozstaw dobry... a i oponki na nich tez niezle...
hmmmmmmmm...

ostatnia mozliwosc ))

nio to terza czekam tylko na rady i w przyszlym tygodniu beda aluski ))

ETomek

Cytat:
2005-06-04 12:04:20, ETomek_GT pisze:
ostatnia mozliwosc )) nio to terza czekam tylko na rady i w przyszlym tygodniu beda aluski )) ETomek

13" - jak ten esperak będzie wyglądał

a czy za TE warto dac ok 200-250Euro bo jak znam zycie to na takiej cenie stanie...
zwazajcac ze stan niby tylko z delikatnymi ryskami a profil opon to... 2x2mm i 2x6-7mm
???????????????????????

Cytat:
2005-06-04 12:12:50, ETomek_GT pisze:
a czy za TE warto dac ok 200-250Euro bo jak znam zycie to na takiej cenie stanie... zwazajcac ze stan niby tylko z delikatnymi ryskami a profil opon to... 2x2mm i 2x6-7mm ???????????????????????

Te już całkiem sympatyczne 15" Warto dać bo to Borbet

felgi ladne ale nie wiem czy warte 250euro tymbardzoiej ze maja tylko dwie dobre opony...

Stary - spokojnie.

Mieliśmy już to jednego takiego, co dzwonił do mnie 6 razy dziennie, bo chciał coś kupić do auta, ale nawet nie miał jednej sprawdzonej koncepcji.

Jeśli nawet nie patrzysz jaki rozstaw śrub, czy też - jaką średncę mają felgi, widzę że chcesz kupić cokolwiek, byle szybko.

Zwykle ludzie długo żałują takich decyzji.

Jeśli chcesz kupić felgi i masz na wszystko fundusze, popatrz, zrób rekonesans, pojeździj po sklepach, sprawdź gdzie taniej, etc.

Pozdrawiam - SpeedR

Cytat:
2005-06-04 13:44:42, SpeedR pisze:
Stary - spokojnie. Mieliśmy już to jednego takiego, co dzwonił do mnie 6 razy dziennie, bo chciał coś kupić do auta, ale nawet nie miał jednej sprawdzonej koncepcji. Jeśli nawet nie patrzysz jaki rozstaw śrub, czy też - jaką średncę mają felgi, widzę że chcesz kupić cokolwiek, byle szybko. Zwykle ludzie długo żałują takich decyzji. Jeśli chcesz kupić felgi i masz na wszystko fundusze, popatrz, zrób rekonesans, pojeździj po sklepach, sprawdź gdzie taniej, etc. Pozdrawiam - SpeedR

Co jest żadkością drogi kolego Łukaszu zgodzę się z tobą

... bla bla bla...

ale mi sie mily komentarz na usta cisnie...

dobra nic nie powiem...

powalcze o nie ... zobaczymy... jutro dam znac...

ETomek

SpeedR ma racje, jak chcesz 'byle co' i 'byle jak' to po co pytasz w ogole klub o zdanie, kup co chcesz i jezdzij sobie.

Skoro piszesz takie troche polsmieszne rzeczy, tu 13tki, tu rozstaw 114 to widac ze o sprawie niestety chyba za duzo pojecia nie masz - polukaj archiwum o felgach a dopiero potem skonkretyzuj wlasne wymagania i szukaj, czego potrzebujesz

Cytat:
2005-06-04 15:13:09, ETomek_GT pisze:
... bla bla bla... ale mi sie mily komentarz na usta cisnie... dobra nic nie powiem...

i slusznie ze nic nie mowisz..bo z to co piszesz SpeedR dobrze podsumowal..a w ogole co to za okazja za 250EU??..jedziesz no norauto i kupujesz w granicach 1000zl nowe felgi dopasowane do twojego samochodu nowe i bezstresowo (byla ostanio promocja 4 felgi w cenie 3 i wychodzilo okolo 1000)..a kupno uzywanych felg to zawsze loteria chyba ze kupujesz od kolegi i razem jedziecie wywazac..jesli juz szukasz uzywek to szukaj w takiej odleglosci od miejsca zamieszkania zebys mogl przed zakupem pojechac obejrzec i wziac na wywazarke..inaczej taka "okazja" moze ci bokiem wyjsc..zdajsie kolega kolber moglby cos w temacie powiedziec

... dobra dobra....ciiiiiiiiii...
nie bylo tematu...

a co do kupowania i miejsca zamieszkania to... wlasnie o to w tej calej zabawie chodzi ze szukam czego na miejscu!!!!!!!!!!

a za 1000zl to jasne... felgi dostane... ale... po pierwsze nie Firmy borbet, po drugie nie z dwoma dobrymi oponami, po trzecie akiegos zwyklego modelu... z serii 5 szprych...

nio nie wazne...

pozdrawiam

Ani przez chwilę nie miałem zamaru Cię urazić. Jeśli tak to zabrzmmiało to sorry

Chodziło mi jedynie o to, abyś przed zakupem skontrolował rynek. "Utopić" pieniądze jest bowiem niezwykle łatwo.
Felgi w rozsądnej cenie (rzędu 1000 - 1200 zł.) naprawdę można znaleźć bez większego kłopotu.

Ważne, aby:
- nie były pogięte lub odkształcone
- nie miały dużych ubytków (powłoka stopu). Lakier zawsze można natrysnąć na nowo w rozsądnej cenie.

Poza tym oczywiście felga musi mieć wymagane konstrukcją piasty wymiary.
Nie polecam stosowania tzw. śrub pływających, gdyż słyszałem o nich "różne" nie zawsze pochlebne opinie.
Średnicę otworu centrującego zawsze możesz skorygować poprzez pierścienie, jednak:
- pamiętaj, że komplet pierścieni to wydatek kwoty w okolcach 50 -100 zł.
- pierścieniem korygujesz jedynie otwory większe od wymaganych konstrukcją piasty. W przeciwnym razie zmuszony będziesz toczyć felgę.

Oczywiście felgi uznanych producentów w 99% wypadków wykonane są dokładniej aniżeli "tańsze" odpowiedniki, firm z rodzaju "no name". Nie chodzi tu jedynie o precyzję wykoniania "wizualnego", ale przede wszystkim wyważenie.

Pozdrawiam - SpeedR

... ano zabrzmialo zabrzamialo... ale nie wazne...

no coz... felgi chwilowo stoja na 200Euro zwazajac z do konca jescze troche czasu to jak znam zycie stana na ok 300-400

dzieki za dokladne wyjasnienie co i jak... milo

to ja sobie szukam spokojnei dalej...
nei chce no name... tego za duzo jest na rynku... jak juz to cos porzadnego trzeba wyrwac... kiedys gdzies m isie uda

dobra to ja sobie obserwuje nadal ta aukcje...

milego dnia zycze

ETomek

stanelo na 270... w sumie jeszcze znosna cena... nio ale coz... ja postanowilem wydac nei wiecej niz 250
to szukam dalej
ETomek

Cytat:
2005-06-05 13:27:12, ETomek_GT pisze:
... ano zabrzmialo zabrzamialo... ale nie wazne... no coz... felgi chwilowo stoja na 200Euro zwazajac z do konca jescze troche czasu to jak znam zycie stana na ok 300-400 dzieki za dokladne wyjasnienie co i jak... milo to ja sobie szukam spokojnei dalej... nei chce no name... tego za duzo jest na rynku... jak juz to cos porzadnego trzeba wyrwac... kiedys gdzies m isie uda dobra to ja sobie obserwuje nadal ta aukcje... milego dnia zycze ETomek

GRUBO się mylisz ... oczywiście mało zużyte felgi dobrej firmy będą lepsze niż nowe no name ... ale to że te felgi wyglądają dobrze to nie znaczy że nie były np. pęknięte i spawane lub kilka razy regenerowane