Skrzydło z cossiego ....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
ostatnio widziałem na miescie kilka aut (w tym essich) z zamontowanymi skrzydłami ala cossi, czy to nie aby przerost formy nad treścią, żeby w aucie np z silnikiem 1.3 montować taki spojler?? jakie jest wasze zdanie na ten temat??
BTW:proszę po mnie nie jechac, nie jest moim zamiarem czepiac się kogokolwiek ba nawet jakies pare lat temu sam rozważałem taką opcję w swoim essim ... ale jakoś mi się odwidziało, może się starzeje...

moim zdaniem wygląda to nieźle choć raczej tylko do Coswortha. Przyznam szczerze że sam rozważałem kiedyś możliwość założenia takowego i czasem łapię się na tym, że nadal o tym myślę, tyle że do mk.VI i VII to już wogóle porażka chyba

u mnie chyba wielkość spojlera idzie w parze z mocą

no powiem tylko tyle, że jak ktoś się przesiada z cienkiego 700, albo co gorsza z malucha, to dla niego 1,3 to jest full wypas przyrost pojemności prawie dwukrotny

ja u siebie z checia bym zamontowal takie skrzydlo!! ma moze ktos na zbyciu??
ale mysle,ze to po prostu kwestia gustu.. mi sie podoba bardzo!! ale nie w 1.3...;/ moj silniczek nie taki znowu najgorszy to mozna wsadzic

Skrzydło od cossiego to piękna rzecz, sam bym chciał, ale to dopeiro jak zagości 2.0 i to najlepiej przydłubane - dla mnie to jest najniższy model w jakim coś takiego ma prawo bytu. Inaczej obciach - sorry jeśli kogoś tym uraziłem - to moje zdanie.

Zgadzam się Z Eresem. Bez poszerzenia błotników skrzydło przytłacza sylwetkę auta... Zresztą pisałem o tym nie raz - IMHO skrzydło tylko w Cossiem, lub też stylingu (pełnym) a'la Cossie.

wg mnie skrzydło powinno byx zarezerowane jedynie dla cossiego
w jakim kolwiek innym aucie to to samo co znaczek M na jakiejś zwykłej betce np 316

[ wiadomość edytowana przez: noxx dnia 2005-06-21 14:24:20 ]

co sie tego 1,3 czepiacie przecie to maszyna, okresla sie ją nawet sloganem RS czytać RALLY SLOW no to tyle mam w temacie do powiedzenia i nie ruszc mi tu tematu 1,3.

popieram canibala zostawic 1,3 w spokoju, zalezy od punktu widzenia jednemu sie podoba skrzydło to je zakłada, inny zas mysli ze nawet zwykły cossie nie moze miec skrzydła bo jest zarezerwowane dla dłubanych cossich

moim zdaniem nie wyglada ono najlepiej ... taki batmobil :/ essi najlepiej wyglada bez spojlera ... a co do 1.3 to wiem,ze trzeba go besztać, bo na to zasluguje ale,ale !! nie widze zwiazku pomiedzy pojemnosci a wielkoscia spojlera ... ja swoim 1.3 lecialem z goreczki 180 a przy takich V spojrer moze sie przydac. takie moje zdanie jest
pozdro

Jest fajne i mi sie podoba ,ale Tak jak napisal Wilk - odjazd jest dopiero gdy przerobi sie blotniki,poszerzac jak poszerzac,ale trzeba je wyzsze zrobic by dolna polka sie zlewala w calosc,no i kolka musza byc duze,przy 15" wydaje sie ,ze skrzydlo jest ogromne.

Cytat:
2005-06-21 14:23:42, noxx pisze:
wg mnie skrzydło powinno byx zarezerowane jedynie dla cossiego w jakim kolwiek innym aucie to to samo co znaczek M na jakiejś zwykłej betce np 316 [ wiadomość edytowana przez: noxx dnia 2005-06-21 14:24:20 ]

swietne porównanie

chyba najtrafniejsze odpowiedzi na pytanie eresa padly wlasnie od autora jak rowniez od noxa, eres dobrze to ujal "przerost formy nad trescia" a nox piszac o M'ce

a ja takową lotkę mam i jestem zadowolony. aktualnie jest zlana w jedną całość z klapą a w maskę wpuszczone wlotki, teraz tylko malowanko
foto 1
foto 2
foto 3
foto 4
foto 5

Cytat:
2005-06-21 14:47:10, canibal pisze:
co sie tego 1,3 czepiacie przecie to maszyna, okresla sie ją nawet sloganem RS czytać RALLY SLOW no to tyle mam w temacie do powiedzenia i nie ruszc mi tu tematu 1,3.

ja bym powiedział raczej "REALLY SLOW"

a skrzydło tylko w cossim, nie lubie jak ktoś mnie nabija w butelkę

Cytat:
2005-06-21 22:51:10, Praethorians pisze:
a ja takową lotkę mam i jestem zadowolony. aktualnie jest zlana w jedną całość z klapą a w maskę wpuszczone wlotki, teraz tylko malowanko foto 1 foto 2 foto 3 foto 4 foto 5

bez obrazy ale strasznie dużo szpachli, to napewno kiedys odpadnie, poza tym na tych fotach widac dlaczego skrzydło nie pasi do zwyklaka, mam na myśli krawędzie podstawy przy tylnych błotnikach

Cytat:
a ja takową lotkę mam i jestem zadowolony. aktualnie jest zlana w jedną całość z klapą a w maskę wpuszczone wlotki, teraz tylko malowanko foto 1 foto 2 foto 3 foto 4 foto 5

ło Boze!! ile szpachli!! pewnie samochod o polowe ciezszy a zeby tylna klapa sie podniosla, to pewnie lewarek potrzebny...

Cytat:
aktualnie jest zlana w jedną całość z klapą

ta szpachla to zwykła czy specjalna do plastikow?

Skrzydlo tylko w cossim Praethorians nie obrazaj sie ale dla mnie to katastrofa ale jak mowie kazdy ma swoje wizje na auto a to jest forum wiec piszemy co sadzimy