Cienkie ogrzewanko pomocy bo juz niemam pojecia co moze byc

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
m-cy temu wymienilem termostat przy okazji wpadlem na pomysl aby zaslepic obie dziurki w obudowie takie male ok 8mm jedna co idzie do zbiorniczka wyrownawczego a druga wychodzi zbloku niemam pojecia od czego
i faktycznie samochodzik rozgrzewal sie calkiem wmiare ale ciepelko byulo takie sobie w kurzalo mnie to strasznie po m-cu wywalilem nagrzewnice wyczyscielem wszystko cacy KUPLEM drugi termostat wyjalem swoje patenty coz odpalam i jeszcze gorzej.
Ciepelko leci takie same jak wczesniej ale silnik grzeje sie jeszcze wolniejsilnik jak juz sie nagrzeje to trzyma ladnie temp w polowie pola ale coz jak niegrzeje sprawdzalem dzis przewody do temostatu ten co idzie od pompy Gorący ale poworty juz tylko letni

wniosek moj ze chyba jest za slaby obieg wewnetrzny jak wylaczam wentylator po chwili ob przewody gorące

CO PORADZIC moze sa jakies pompki do ukladu chlodzenia ? bo juz brak pomyslow

a moze pompa wodna ci padla i masz slabe krazenie ???
ja tak kiedys mialem w Roverze 214 ale jak go przygazowalem do do 4 krpm to z nawiewu od razu zaczynalo leciec gorace. Przy niskich orbotach pompa wodna nie dawala rady efektywnie przepompowywac plynu.

pozdrawiam

Cytat:
2006-01-28 17:31:02, mszuman pisze:
a moze pompa wodna ci padla i masz slabe krazenie ??? ja tak kiedys mialem w Roverze 214 ale jak go przygazowalem do do 4 krpm to z nawiewu od razu zaczynalo leciec gorace. Przy niskich orbotach pompa wodna nie dawala rady efektywnie przepompowywac plynu. pozdrawiam

mialem takie same objawy POMPA WODNA wedlug mnie na 100%

Cytat:
2006-01-28 17:31:02, mszuman pisze:
a moze pompa wodna ci padla i masz slabe krazenie ??? ja tak kiedys mialem w Roverze 214 ale jak go przygazowalem do do 4 krpm to z nawiewu od razu zaczynalo leciec gorace. Przy niskich orbotach pompa wodna nie dawala rady efektywnie przepompowywac plynu. pozdrawiam

co do przegazowywania to nic niedaje mniej wiecej temp nawiewu jest ta sama
pompe zapewne i tak wymienie bo umnie koszt jakies 60zl ale dopiero na wiosne przy rozrzadzie silnik sie nie przegrzewa raczej nic nie wskazujeze jest walnieta ciekawe czy nic wspolnego niema z tym instalacja gazowa bo sa ta jakies trojniki do parownika moze one zaklucaja obieg wody.
a jakie macie ogrzewanie przy instalacjach IIgeneracji ?

Nikt niema pomyslu moze ktos tak tez mnial kurka mialem kiedys 309 i ciepelko lecialo w zimie ze az parzylo po twarzy chcialbym aby w essim tez tak bylo

Witam tak na moje to nagrzewnica niema pelnego obiegu. Przez to dmuchawa szybko wystudzi krąrzacą przez nia tylko w czesci goraca wode.

kurde jak ja wyciagalem nic niebylo widac aby cos znia bylo nie tak tylko oczyscilem z lisci i smieci i jak wlewalem w nia wode to ladnie wyplywala -szkoda ze niewlalem cieplej i niesprawdzilem czy cala grzeje
zobacze najpierw z tym gazem moze przyczyna tkwi w tych trojnikach