MotoNews.pl

Zbiorniczek płynu do spryskiwaczy.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cieknie przy grzałce - tak przynajmniej powiedział mój Tata poproszony o to żeby sprawdził, bo ma troszkę więcej czasu niż ja.

Mam dwa pytania. Czy faktycznie jest tam jakaś grzałka i czy jeśli jest to czy lepiej uszczelniać czy może od razu wymienić ???

A jeśli uszczelniać to czym ???

Grzałki jeśli są to są w dyszach spryskiwacza,
Pewnie cieknie przy pompce
Zależy od budżetu - ja bym się pobawił najpierw
w uszczelnianie/klejenie.

ja tam nigdy żadnej grzałki nei wiedziałem, ale to może jakas fińska wersja.. albo norweska, bo tam się normalnie montuje w silnikach grzałki do oleju

Ja jescze nie widziałem tego zbiorniczka, pewnie dzisiaj po południu będę się starał obejrzeć. Ale podobno z jednej strony jest pompka a z drugiej grzałka.
A auto jest włoskie - może Ghia miały jeszcze dodatkowe grzałki w zbiorniku ???

A jeśli uszczelniać to czym byście polecali ???

do MK VI in VII jest taki

i to jest zbiornik z jedną pompką. Jeżeli jest to druga jest po drugiej stronie i służy (pośrednio oczywiście) do spryskiwania reflektorów - tak mnie się wydaje cuś

może mam tam drugą pompkę a nie grałkę ???
Co prawda nie mam spryskiwania reflektorów, ale może zbiornik był wymieniany i taki się dostał, albo druga pompka jest do tylniej szyby. No właśnie jak to jest w kombi - jest jedna pompka na przód i tył ???

pompke masz na pewno jedna bo ona ma dwa wyjscia.
a ta "grzalka" z drugiej strony to czujnik niskiego poziomu plynu

No i temat się wyjaśnił.
Tylko czym to kleić ???

Cytat:
2005-06-28 13:16:00, mazzi19 pisze:
pompke masz na pewno jedna bo ona ma dwa wyjscia. a ta "grzalka" z drugiej strony to czujnik niskiego poziomu plynu

o i sprawa rozwiązana - jasne że to czujnik płynu - brawo Mazzi za trafną diagnozę!!

taki mundry jestem bo tez mi gdzies zbiornik kapie. tzn jak stuczke mialem to gdzies pekl. i teraz jak mam wiecej niz 1 litr w zbiorniku to sobie ucieka

A czym kleic? hmmm ona jest wciskana w gumowy oring to moze silikonem?? wyciagnac zbiornik, wysuszyc zakleic wszystko silikonem i ma byc

pompkę i czujnik "wciska" się w uszczelkę gumową, jezli ona sparciała to tylko wymiana, silikonowanie na nie wiele się zdaje