Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2005-06-25 17:09:34 powiem Wam, że po umyciu auto zaczęło jakoś wygladać ![]() naklejka na blendzie jest ![]() ![]() ![]() ramka klubowa też na zwoim miejscu.... przy okazji zmieniłem też reflektor ![]() ![]() smukła linia ![]() ![]() tył na nowych spręzynkach i amorkach ( w bagazniku były 4 zgrzewki wody mineralnej i koło zapasowe ..... ![]() z tej perspektywy najbardziej widać krzywizne przodu...... ![]() chciałem się też pochwalić że wreszcie dostałem lusterko.... i to w kolorze bordowym......... Kolega Bogdan stwierdził że esperak nie najgorszy........ więc chyba nie jest źle???? ![]() pozdro [ wiadomość edytowana przez: Kolber7 dnia 2005-06-25 17:13:22 ] |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2005-06-25 22:58:00
Powiem Wam że i bez umycia autko Kolegi prezentuje się szykownie! .....widać że Esperak trafił w dobre ręce ![]() ![]() ![]() I jak widać na fotkach alusie też naprawdę elegancko się komponują z całością .....aaaaaahhh Esperak!!...to jest to! ![]() ![]() |
![]() Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2005-06-26 00:43:28
osobiście wolałbym leganzę.... oże chcesz się zamienić???? ![]() pozdrówki sąsiedzie ![]() |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2005-06-26 02:20:55
Uprzedam że lega posiada następujące braki w stosunku do Espero: - klapę bagażnika trza otwierać ręcznie (ciągniesz wajchę, która jak w starym polonezie ciągnie linkę , która dopiero otwiera zamek) -zapomnij o "zdalnym otwieraniu" z pilocika ![]() -wlew paliwa j/w (tu zdalne otwieranie niepotrzebne ale też prymityw -brak płynnej regulacji cyklu pracy wycieraczek (albo czegoś nei doczytałem) -bagażnik jest duuuuużo mniejszy -zawieszenie jest wyraźnie mniej trwałe niż w Espero (na szczęście wyrażnie bardziej trwałe niż w nubie ) -ma dziwny rozstaw śrub na kołach (cholernie ciężko kupić w dobrej cenie używane ładne alusy czy np koło dojazdowe na zapas) -sylwetki nawet nie ma co porównywać bo Esperak jest o niebo ładniejszy ! -no i na ten przykład przekładnia kierownicza kosztuje ponad 2,5tys.zł ..... po co Ci to wszystko ?? ![]() ![]() Pozdrowionka! ![]() |
![]() Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2005-06-26 10:42:36
propos bagażnika.. to jakoś bym to przeżył ![]() wlew paliwa......... prawie w ogóle nie używam... a w esperaku u mnie nie ma żadnej linki do otwierania... wystarczy tylko uchylić klapkę...... z wycieraczkami to się dziwie... musi być... w nubirze jest to w ledze by nie było......... mówisz, że bagażnik mniejszy....... fakt to dla mnie byłby ogromny minus.......... ![]() zawiecha, jeśli jest trwalsza niż w nubie to jest bardzo dobrze, ja w nubie przez ostatnie 130 kkm oprócz łączników co 60 kkm przy 220kkm tylnich sprężyn i łóżysk nic innego nie robiłem ![]() alusy jakieś by się znalazło.... esperak ładniejszy...hmnnnnn zależy co kto lubi ![]() fakt z cenami części pewnie dużo gorzej niż do nuboiry, a nubira jest w stosunku do esperaka dużo droższa.... ale w sumie zależy od części ![]() pozdro |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2005-06-26 11:39:29
Ooo właśnie! Dzięki Marcinie za kolejne "wytyczne" ![]() ....poza tym Kolberku klapeczka z paliwa w Esperaku to nie takie proste jak Ci sie wydawa!....to cudo jest obsługiwane również centralnym zamkiem! ![]() Poza tym..."ciekawe" rozwiąznie w skrzynce bezpieczników pod maską...z boku jest miejsce na rządek bezp.zapasowych...po ostatniej akcji "klakson" wytargaliśmy stamtąd bezp. coby go wsadzić w obwód titaka...wszystko spoko......do momentu aż chciałem użyć "awaryjnych" ![]() ![]() ![]() ![]() Ceny części.....hmmm...różnie z tym ale porównywałem ostatnio amorki....nie wiem jakiej firmy ale bez znaczenia bo chodzi o zasadę....do Espero cena 138zł....takie same do Nuby 380zł !! ![]() Zastanów się ![]() |
![]() Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2005-06-26 11:54:19
wiem jaka jest różnica w amorkach ![]() do espero za gazówki dałem 110 zł za szt ... mogłem kupić nawet taniej na allegro po 67 zł...... ale czas gonił... do nubiry njtańsze gazówki to 300-400 zł..... powiedz mi gdzie te zapasowe bezpieczniki są bo tato dzwonił mi i mówi że poszedł chyba bezpiecznik od centralnego.. noie otwiera sie także klapa i nie działa klakson.... pozdro |
![]() SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2005-06-26 13:13:06
Właśnie z tego powodu Nuba mnie niezmiernie irytuje ![]() Bezustannie naprawiam zawieszenie (wielowachacz, przód i tył) a mimo to po minimalnym przebiegu ponownie zaczyna stukać, pukać i trzeszczeć. Najgorzej w tym temacie wypadają łączniki przedniego stabilizatora i podkładki tylnych sprężyn. Z drugiej strony, bardziej niż samochód winię za taki stan rzeczy, poziom naszej infrastruktury drogowej ![]() Pozdrawiam - SpeedR ![]() |
![]() Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2005-06-26 13:17:19
Stary zmień mechaniora.............i kupuj dobre łączniki..... u mnie łączniki wytrzymują 60kkm....... z tylnim zawieszeniem oprócz wymiany sprężyn, łożysk i gumek stabilizatora nie robiłem dokładnie nic, i mam ciszę naprawdę..... pozdro |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2005-06-26 13:26:27
I tym sposobem Kolega Kolber wyleciał z Klubu ![]() ![]() ![]() Godność SpeedR-a obraziłeś bracie okrutnie!! ![]() ![]() ![]() |
![]() Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2005-06-26 13:28:17
oooo fuck ![]() ![]() ale coś nie tak musi być że tak narzeka na tą zawiechę ![]() chyba że jazda na trasie mniej wyniszcza nubirę ![]() |
![]() QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2005-06-26 14:12:21
Taaa Łukasz, co za partacz i (za przeproszeniem) ciul ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: QLogic dnia 2005-06-26 14:22:24 ] |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2005-06-26 16:38:58
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2005-06-26 22:24:05 K.....a następnym razem jak pójdę do gościa odebrać Nubę to tak mu "sieknę" z bańki, że do końca życia nie zapomni tego spotkania ![]() A tak na poważnie, to przednie łączniki (części konfekcjonowane DU) wymieniam co 15 - 20 tyś. Tył a konkretnie wspomniane podkładki sprężyn jakoś mnie nie lubią. Problem w tym, że po pewnym przebiegu guma z której są wykonane po prostu ulega rozwulkanizowaniu. Póki co, prócz owych podkładek, reszta tylnego zawieszenia jest oryginalna. Przód to nieszczęsne łączniki. Silentblock' i wachaczy wymieniałem raz, po ok. 30 tyś. km. Pozdrawiam - SpeedR ![]() |
Wiktor_ galant Kielce | 2005-06-26 22:50:14 wydaje mi sie ze predni znaczek masz jakos tak nijak znaczy niesymetrycznie i zawysoko, a przeciez tam sa dziurki i go sie nieda krzymo założyć |
![]() Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2005-06-26 23:30:03 nie wiem dokładnie jak ma być.... ale wiem jedno auto miało stłuczkę.... dokładnie było walnięte w lewy przedni róg.... jak widac jest zrobione na odwal......
pozdro |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2005-07-01 13:29:25 Bogdan1 nie masz płynnej regulacji wycieraczek w Loli? ![]() ![]() Przynajmniej była w Lolce,którą ja jeździłem ![]() |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2005-07-01 16:16:01
Lecę do instrukcji obsługi !!....auta nie mam bo stoi na serwisie min do środy ![]() ![]() ![]() ![]() Dziękuję za podpowiedź! ![]() |
![]() Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2005-07-01 16:19:49
na pewno masz/...... w nubi jest to w ledze też musi być ![]() P.S. Auto jeszcze w całości??? ![]() |