| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Brzoza525i BMW Friend BMW 525i Poznań | 2005-06-29 15:20:07 Witam serdecznie!
Nabyłem parę tygodni temu 525i z 1991 roku. Wydawał się w idealnym stanie, ale wiadomo, w każdy samochód używany trzeba trochę włożyć. Jak narazie jest to 8 tysięcy. Zawieszenie, tylne opony, wszystkie sprzęgła cierne w skrzyni biegów, wszystkie nowe filtry i opaski na wężykach. Założyłem alarm FOX i zrobiłem pełno różnych małych napraw. Zawsze jak cokolwiek w samochodzie nie działa doprowadza mnie do szału Wszystko musi idealnie działać. Zresztą chyba każdy z Was bardzo dba o auto Uwielbiam jak w samochodzie nie ma ani okruszka, dywaniki są wytrzepane a wszystkie elementy kokpitu są nasączone ładnycm, pachnącym preparatem. Wszystkie żąróweczki od podświetlenia muszą działać. Teraz pojawiają się 2 pytania:
1. Czy ktoś z Was może wie gdzie mogę znaleźć schemat podłączeń podświetlenia w bagażniku? Tam są 3 lampki, jedna mi nie działała. 3 kabelki (czerwone z białymi kreseczkami) pochodzą z tych 3 lampek i łączą się ze sobą i z jeszcze jakimś kablem w takim grubym splocie koło tylnego komputera. Nie chce mi się wierzyć, że kabel poprostu pękł. Prześledziłem wszystkie miejsca tego kabla, które byly dostępne bez wyciągania całej wiązki i nie znalazłem żanego przerwania. Może po drodze jest jeszcze jakaś złączka czy coś? Dlatego szukam tego schematu bo nie chciałbym musieć wyciągać całości Narazie podłączyłem tą niedziałającą lampkę pod tą drugą ale niezaciekawe jest takie rozwiązanie.
2. Może troche śmieszne pytanie ;] Ale pytałem się już paru osób które jeżdżą e34 i też nie wiedzą. Jak mogę ustawić wysokość pasa kierowcy i pasażera? Próbowałem wszystkiego ale się nie chce przestawić
Pozdrawiam wszystkich posiadaczy BMW ![]() [ wiadomość edytowana przez: Brzoza525i dnia 2005-06-29 15:23:12 ] |
Brzoza525i BMW Friend BMW 525i Poznań | 2005-06-29 19:39:38 Hehe teraz jestem w szoku Jak pojde do samochodu to musze szybko zobaczyc, bo mi sie wydaje ze ta wysokosc sie nigdy nie zmieniła :/ |
Brzoza525i BMW Friend BMW 525i Poznań | 2005-06-30 22:38:30 Więc ;] 4.5 godziny spędzone przy samochodzie, rozebrałem siedzenia, oparcie tylne, okładziny wszystkie w bagażniku. Okazało się, że w miejscu zgięcia kabli, przy zamykaniu bagażnika wszystkie popękały. Dosłownie każdy miał koło 1mm odkrytego kabla. Jak to zobaczyłem to się przeraziłem... Całą noc dzisiaj nie mogłem spać ;] Bo czekałem aż w końcu po egzaminie będę mógł się za to zabrać.... Już jest wszystko pięknie, podłączyłem lutownice pod UPS bo nie mam prądu w garażu i wszystkie kable popękane polutowałem a takie odsłonięte z nienaruszonymi drucikami w środku zaizolowałem. Przy okazji puściłem od nowa kabel od autoalarmu który mi puścili przez ten dziurę na narty w siedzeniu! A taką miałem dobrą opinie o tej firmie zanim to zobaczyłem. Puściłem razem z całą wiązką i całą wiązkę od nowa owiązałem taśmą ;]
Hehe musiałem się pochwalić ;] Pozdrawiam |