MotoNews.pl

Nie cierpię 13-tego :(((((((

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dziś w nocy włamali mi się do auta

z pozostawionych sladów ewidentenie widać, że chcieli wyhaczyć audio ale ...... sie nacieli bo to nie moja branża mam (a właściwie miałem) zwyczaj co jakiś czas chowac panel od radia pod siedzeniem pasażera (i tutaj wyczuwam spisek gdyż włamywali się od tamtej strony i od razu szukali panela więc albo ktoś z moich "znajomych" im o tym powiedział albo mają zwyczaj szykania tam) pod drugim siedzeniem miałem miałem kable do odpalania awaryjnego auta i skrzyneczkę z narzedziami i nawet tego nie ruszyli przejrzeli schowek i złozyli tylne siedzenia aby dostać się do bagażnika (wg. moich domysłow w celu znalezienia tam zmieniarki, której na szczęście nie posiadam) było tam równiez kilka innych rzeczy, które łatwo mogli zabrać ale nie ruszyli

teraz straty jedyne co ukradli to futerał z płytami CD około 10 ich tam było wybili malą szybe w tylnich drzwiach, później otworzyli korbka okno i weszli do środka (zaraz się zabieram za sprzątanie po nich błoto, trawa itp.) czyli straty to wybita szyba nadmieniam, że folia służąca do przyciemnienie do niczego się nie przydala

wsumie narobili więcej problemów i niż ukradli bo z samą szybą nie ma problemu (koszt około 120 pln z przyciemnieniem) ale gorzej z uszczelką bo nie ma jej nigdzie na stanie i czas oczekiwania około 3 tygodni

wyślę chyba meila do ministra Ziobro aby przywróciły kary typu czy zgrzeszyleś to ucinamy, wykłuwamy itp.

No niestety taka to POLSKA jest właśnie . Chociaż wszędzie znajdzie się element wart USUNIĘCIA

Zgłaszałeś na Policję czy nie? Zresztą co tu zgłaszać Spiszą protokół i tyle...

Współczucia

Uciąć obie ręce (żeby nie kusiło kraść drugą). A poważnie mówiąc - szczerze współczuję. Miałem tą samą sprawę w Polonezie. Na szczęście tylna szybka trójkątna do niego kosztowała mnie 10 PLN na szrocie niedaleko domu, ale u mnie zniknęło radio . Od tego czasu "uwielbiam" car-audio z kieszenią. Słabe bo słabe ale jak zabiorę do domu to nikt nie gwizdnie (co najwyżej szybę stracę jak będą chcieli poszukać pod siedzeniem). Ehhhhh, szkoda gadać, jeszcze raz współczuję Speed...

Cytat:
2005-12-13 21:33:22, Remlen pisze:
Zgłaszałeś na Policję czy nie? Zresztą co tu zgłaszać

prawde mówiąc nic wartościowego nie zginęło o odszkodowanie równiez się nie będę upominał bo szkoda mi zniżek, a mam dośc spore całkowite koszta naprawy uszkodzenia szacuje na jakies 200 pln (zaleznie co będzie z uszczelką bo jutro ma mi szklarz jakieś poszukać, a jak nie to ASO mnie czeka bo na szukanie po szrotach nie mam czasu) w dzień jeszcze zauważyłem, że mam rysę na drzwiach do gołego metalu zrobiona przez nich widocznie im nóż się ześlizgnął jak grzebali przy uszczelce ( końcówka noża ułamala im sie i została za uszczelka i jak wyciagałem resztki szyby to ją znalazłem)

[ wiadomość edytowana przez: speedmaster dnia 2005-12-13 22:43:09 ]

witam!

U mnie wlamali sie w bardziej "kulturalny" sposob-przekrecili zamek w drzwiach(swoja droga sprytny sposob-peka caly mechanizm podnoszac grzybka i drzwi otwarte).Tak ze pozostala "dziurka" zamiast zamka-na szczescie radio zabralem ze soba

Miałem więcej szczęścia - też próbowali przełamać zamek, ale zeskoczyła sprężynka zabezpieczająca (coś w rodzaju segera) i wkładka wpadła do środka drzwi. Troche się namęczyłem, coby ją wyciągnąć - ale do środka nie weszli...

pzdr

Zyzio

A jako ze koszt zamka byl zblizony do centralnego wybralem to drugie Teraz sposob "na grzybka" juz sie nie sprawdzi

U nas w Maluszku bardzo sprytnie podgieli boczną szybke, otworzyli drzwi, ukradli walkmana Sony (wtedy kosztowal jakies 300 zł) i torbe (ok. 20 zł), ale nic nie uszkodzili, mala wgiecie w drzwiach od srubokreta lub innego przedmiotu ktorym podwazali szybke...

Smutne takie sprawy sa...

Co do chowania panela to wiesz spieed siedzenie jest chyba u wszystkich najlepszy miejscem. Tak że chyba nikt kto o tym wiedział nie musiał Ci wleźć do samochodu, ja sam trak robię ( do dzisiaj robiłem) tam sie przede wszystkim szuka.

większośc moich znajomych chowala w innych miejscach dlatego mi się wydawało, że moje jest nietypowe

tacy ludzie to są idioci
a w przypadku speeda dodatkowo pieprzeni "partacze" w bardzo negatywnym znaczeniu

prędzej czy póżniej będą się schylać po mydło

Współczuję
Do mnie włamali się profesjonaliści, metodą, którą podał swap. Buchnęli panel ze schowka, radia nie dali rady. Nic więcej nie ruszyli.

Cytat:
2005-12-14 18:29:45, gt115pssss pisze:
prędzej czy póżniej będą się schylać po mydło

Życzę im tego (i im podobnym) z całego serca.