MotoNews.pl

KIEROWNICA CIEZKO CHODZI

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
doczytalem sie gdzies tu na forum ze jak kierownica ciezko chodzi:
"jest pewna mozliwosc, aby lzej sie krecilo.. po przeciwnej stronie przekladni, gdzie wchodzi wieloklin zebatki, jest sroba regulujaca docisk listwy do zebatki. wystarczy ja poluzowac troszke- nie za duzo, bo pojawi sie luz na lewym kole w przekladni!!" czy to jest mozoliwe? i czy to nie uszkodzi listwy. a poza tym u mnie w MkIV nie widac tam niczego takiego...

dopisuje sie do wątku, gdzie dokładnie znajduje sie takowa śrubka?mi ciężko chodzi i szybko wraca do pozycji na wprost.

eeeee ... proponowalbym nie robic tego typu "luzujacych modyfikacji" w ukladzie kierowniczym ... ale to tylko moje 3 grosze kwestje bezpieczenstwa stawiam na 1 miejscu zwlaszcza jezeli chodzi o kierownice i hamulce ..

no w sumie tez nie bardzo jestem za obluzowywaniem srub bo to moze sie zle skonczyc i nie wiem w jaki sposob to sie ma to kierwnicy i tego jak ciezko chodzi

Cytat:
2005-06-28 19:22:36, Kleszczak pisze:
dopisuje sie do wątku, gdzie dokładnie znajduje sie takowa śrubka?mi ciężko chodzi i szybko wraca do pozycji na wprost.

A jak Ty chcesz żeby wracała ? wolno?
Przecież to przedni napęd i to że szybko i pewnie prostuje po zakręcie swadczy tylko pozytywnie o Twoim układzie kierowniczym

a jak nie prostuje szybko tylko trzeba użyć siły żeby wróciła do połeżenia 0 to co?