| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
sugarfree TOYOTA DRIVER Toyota Starlet Skierniewice | 2005-06-08 09:15:16 Witajcie!
Zastanawiam sie nad zmiana podswietlania zegarow. Jakis czas temu rozebralem wskazniki, zdjalem z zarowek kapturki i pomalowalem na niebiesko. Efekt jednak mizerny ze wzgledu na to, ze przezroczyste fragmenty tarczy i tak sa zielone. Zegary Indiglo sa raczej dostepne (przynajmniej do mojego auta), a pewnie koszt wykonania na zamowienie dosc wysoki. Sa jednak inne mozliwosci, zreszta zerknijcie na ta strone. Powiedzcie co o tym sadzicie. PS.Moze znacie jakies strony gdzie mozna znalezc, zeskanowane tarcze zegarow (ja znalazlem do Paseo, ale pierwszej generacji i niestety wyskalowane w milach) ? Pozdrawiam K |
rogacek TOYOTA DRIVER VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | 2005-06-08 21:07:04 można zrobić indiglo za małą kasę. koszt poniżej 30 zetów
to moje tylko zdjęcie słabej jakości |
Zawika1 Toyota Carina E Kombi Gdańsk | 2005-06-08 21:56:57 |
rogacek TOYOTA DRIVER VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | 2005-06-08 22:18:30 no tak ale moje to hand made przy pomocy drukarki. jeśli ktoś chce to łatwo zrobić prawdziwe indiglo moją metodą |
Zawika1 Toyota Carina E Kombi Gdańsk | 2005-06-09 07:05:11 Witam.
Te do których podałem linki też są robione na drukarce. Potrzebna jest jednak folia EL. A ona jest nieco droga. Do Cariny koszt folii to 150 zł. Pozdrawiam. |
Zawika1 Toyota Carina E Kombi Gdańsk | 2005-06-09 10:51:54 Witam.
Nie polecam takiego rozwiązania bo efekt jest marny. Niestety nie działa Forum Toyota TKP bo zapodałbym linka do wątku o zegarach. Jeden z forumowiczów kupił tam tarcze o których piszesz(jakieś dwa trzy miesiące temu ). Z podświetleniem walczy do dzisiaj. Podświetlenie żarówkami daje światło niejednorodne,pełne przebarwień i refleksów. Próbował żarówki zastąpić diodami - efekt nijaki.
Oczywiście może Tobie będzie odpowiadał efekt na żaróweczkach, ale w tytule umieściłeś "Indiglo"a to już inna rzecz. Od "ala indiglo" ładniejsze są tarcze oryginalne . Szanując wasze opinie na ten temat, moje zdanie jest takie jak napisałem wyżej.
Pozdrawiam. |
sugarfree TOYOTA DRIVER Toyota Starlet Skierniewice | 2005-06-09 10:59:17 Zawika1,
a mozesz zdradzic z czego zrobiles tarcze i czym wycinales ? Pozdrawiam K |
Zawika1 Toyota Carina E Kombi Gdańsk | 2005-06-09 11:25:23 Moje tarcze po zeskanowaniu zaprojektowałem w Corel'u.Są wydrukowane na drukarce i na dobrej jakości przezroczystej folii do drukarek atramentowych. Dla lepszego efektu są dwie drukowane-jedna nad drugą. Tarcza jest położona na folii elektroluminescencyjnej czyli indiglo.Te świecące folie sa w różnych kolorach. Niebieskie, białe, czerwone itd(takimi kolorami świecą). Kolory na drukowanej tarczy możesz wybrać dowolnie. Po podświetleniu będą wszystkie świeciły (oprócz czarnego oczywiście) własnymi barwami. Efekt jest niesamowicie superancki.
Pozdrawiam. |
gladiator TOYOTA DRIVER TOYOTA ZS/ZPL | 2005-06-11 19:25:02 witam moze jakies foto tych zegarow |
Zawika1 Toyota Carina E Kombi Gdańsk | 2005-06-14 19:20:00 Witam.
Oto Link Jest tam zdjęcie z zamontowaną tarczą prędkościomierza. Niestety zegary stoją na stole i wskazówka i liczniki nie są podświetlone. Świeci się tylko tarcza indiglo. W realu wygląda 1000 razy lepiej. Pozdrawiam. [ wiadomość edytowana przez: Zawika1 dnia 2005-06-29 11:03:46 ] [ wiadomość edytowana przez: Zawika1 dnia 2005-06-29 11:06:25 ] |
Zawika1 Toyota Carina E Kombi Gdańsk | 2005-06-29 09:40:52 Witam.
Prace nad zegarami dobiegły końca . Prezentuję te zdjęcia również na forum TKP.
Oto efekt : Zdjęcia przedstawiają zegary zamontowane w samochodzie, które były fotografowane dzisiaj(27.06.2005) w pełnym słońcu. Podświetlenie zegarów jest włączone. Zdjęcia po kliknięciu na nie, można powiększyć D
Oto linki: Indiglo 1 Indiglo 2 Indiglo 3 Indiglo 4 Indiglo 5 Indiglo 6 Indiglo 7 Indiglo 8 ostatnie zdjęcie zrobione jest nocą bez lampy błyskowej. Indiglo noc Pozdrawiam. |
sugarfree TOYOTA DRIVER Toyota Starlet Skierniewice | 2005-06-29 10:09:50 Po prostu swietne...
|
Kafi TOYOTA SPEC Mazowieckie | 2005-06-29 23:29:17
Sorki ale nic a nic mi się nie podobają ale to rzecz gustu! |