| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
michal25 BMW Member siemianowice | 2005-06-29 12:31:55 czesc
posiadam e-30 z 1990 z silnikiem 1.6, na temat 732 niestety nic nie doradze
pozdrowienia |
Dexter528i BMW Member BMW 528i Rychtal | 2005-06-30 01:49:19 Jak już gdzieś pisałem to je bym wolał kupić takie auto które jest tańsze i do remontu blacharskiego z tego względy że jeśli wyremontuje auto to wiem co mam. A wiele jest takich ludzi którzu sprzedają auto w takim wieku i zapewniają że jest idealne ale jak się póżniej okazuje po np zdięciu błotników lub do wyciągnięciu Bywanów i wygłuszeń że w podłodze lub nadkolach jest pełno rdzy która po pierwszym udeżeniu młotkiem zamiania się w śliczną dziurę. Nie zaprzeczam jednak że nie można kupić auto 20sto kilku letniego w bardzodobrym stanie. Jest to jednak rzadkość.
Pozdrawiam |
mibhell BMW Head Moderator E36 320iT www.silesiaparts.pl | 2005-06-30 22:49:15 Czy to mi zalatuje goryczą? |
Dexter528i BMW Member BMW 528i Rychtal | 2005-07-01 00:31:36 Biem nie chodziło mi o kupowanie totalnych wraków w których nie ma już nawet ewentualnie do czego przyspawać progu lub podłogi. Jeśli chodzi o prostowanie podłużnic to już zupełnie odpada. A jeżeli auto było walone (nie licze jakiś drobnych pierdów typu poobijany błotnik), a następnie prostowane to można to sprawdzić po podłodze czy nie jest jakaś zwichrowana. Chyba że ktoś naprawiał auto tak fachowo że wymieniał całe podłużnice, nadkola itd.
Ja właśnie zakończyłem remont u siebie. Wszystko za wyjątkiem spawania robiłem sam a mechanikiem nie jestem. |