Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Wampun HF MEMBER Hyundai Pony Sedan Olsztyn | 2005-06-29 07:35:18 Też się przymierzam do takiego podrasowania. Chciał bym zaintalować elektryczne szyby w sedanie z 1992 roku i mam parę wątpliwości.
Chodzi mi o to czy ręczna korbka do podnoszenia szyb wówczas zostaje, czy może musi być usunięta? Poza tym ciekawi mnie jak dużych interwencji wymaga taka modyfikacja? |
![]() rafalontko Pony zabrze | 2005-07-01 09:34:57 OKi !!! Dzięki za info. Jeszcze tylko pytanko, czy te elementy za 350zł to używane, czy nowe i czy są to oryginalne do Ponego, czy jakieś uniwersalne? |
picasso HF MEMBER Hyundai pony Poznań | 2005-07-02 00:42:29 hejka.
jezeli chodzi o szybki elektryczne to wystarczy zdemontowac stare silowniki zalozyc elektryczne i jezeli nie ma seryjnie zamontowanych przewodow trzeba je doprowadzic do tego zalozyc wlaczniki najlepiej seryjne sa montowane przy biegach miedzy siedzeniami,( trzeba wowczas wyciac taki maly pojemniczek na monety i tam wskakuja przyciski do elektryków). oczywscie jest roznica miedzy silownikami od 2 czy 4 drzwiowki - rozna jest długosc linki bo wiadoma rzecza jest ze do 3 drzwiowki jest potrzebna dluzsza niz do sedana czy hatchbecka 5 drzwi. Pozdrowionka. w dziale gielda napisalem ze sa do sprzedania elektryczne szybki z tym ze nie wiem czy jeszcze sa bo ktos mial po nie przyjechac,ale najwyzej jutro to sprawdze. ![]() |
picasso HF MEMBER Hyundai pony Poznań | 2005-07-02 00:44:25 ........ a co do korbki to albo trzeba dokupic ze szrotu tapicerke bez otworow albo dorobic zaslebki plastikowe lub ladne aluminiowe,kazdy tokaz wam to dorobi a przy okazji beda delikatna ozdoba drzwi. ![]() |