[OGÓLNE] Podświetlenie regulacji wysokości świateł - wymiana

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Mam pytanko czy w MK6 pokrętło do regulacji wysokości świateł jest podświetlane? bo u mnie nie świeci i już sam nie wiem jak się do niego dostać do środka. Może ktoś zmieniał w nim żarówki (jeśli są). Macie jakiś pomysł?

[ wiadomość edytowana przez: Kalor dnia 2010-01-16 20:20:01 ]
[ powód edycji: dostosowanie tematu do nowego regulaminu ]

W MK5 jest więc pewnie w MK6 też...

w moim mkV diesel też jest

No i w MK7 też jest
Żarówka jest bezcokołowa z zielonym kondomem, wlutowana w płytkę drukowaną. Zamieniłem na mniejszą (rozmiarami), a kondom przykleiłem "kropelką" do płytki.

Problemem mogą być zatrzaski samej obudowy. Namęczyć się trzeba sporo

[ wiadomość edytowana przez: Kalor dnia 2010-01-16 20:13:35 ]
[ powód edycji: poprawienie linka do obrazka ]

a moze ktos wie jak dostać sie do tej żaróweczki w mk5 lub mk6 (bo to chyba to samo). Chodzi mi szczególnie o to w jaki sposób wyciągnąć to pokrętło - gdzie są jakieś zatrzaski, bo już nie mam pomysłu a nie chcęczegoś urwać

w MK7 to ribi się tak, że wyjmyje się włącznik przeciwmgielnych (bo łatwo wychodzi) i wyciska się regulacę wysokości świateł

hmmmmm.... to ma przyszłość! tego jeszcze nie próbowałem. jutro sprawdze a jak to nie pomoże to będe dalej forum męczył, hehehe

Kurde wyciągałem to kiedyś ale teraz to już nie pamiętam jak, ale trudno chyba nie było. Jutro może looknę. A tymczasem proponuję zcząć od zdjęcia osłony licznikie i odkręcenia załebo tego plastiky w któym to siedzi, i od spodu łatwiej będzie ci wyczaić

Już po problemie. Udało mi się wymienić ale się ilem się namęczył... za duże mam ręce do takiej roboty chyba

Cytat:
2005-07-05 20:41:34, Misjek pisze:
Już po problemie. Udało mi się wymienić ale się ilem się namęczył... za duże mam ręce do takiej roboty chyba

I teraz zapewne wiesz, że nie tak łatwo to opisać