MotoNews.pl

Problem z centralnym;/ e30 89rok

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wzielo mnie na usprawnianie samochodu no i do swiezo zalozonych elektrycznych szyb, dokupilem modul do domykania szyb. podlaczylem go pod alarm zgodnie z instrukcja, i wszystko pieknie chodzi poza tym jednym szczegolem ze po calej operacji centralny zaczal dziwnie dzialac a mianowicie po zamknieciu od razu sie otwiera.natychmiast. myslalem ze to modul, alarm...ale wyglada to na problem konkretnie csamego centralnego bo odlaczylem i modul i alarm. zamknalem kluczykiem, a central od razu sie otwiera. i nie mam pomyslu co z tym zrobic(( ma ktos jakis pomysl? od razu dodam ze mam prolemy z silownikiem w drzwiach pasazera. otwiera sie tylko od czasu do czasu

aaa domykanie szyb dziala bo alarm normalnie sie uzbraja, tylko ze samochod finalnie zostaje otwarty i nie ma opcji zeby go zamknac.wrrr
pzdr
Anax

Istnieje duże prawdopodobieństwo, że siłownik ma problem z domknięciem drzwi, a skutkiem jest powrotne otwarcie zamka. Tylko siłowniki Master (tylne drzwi raczej odpadają).

Pozdrawiam.

Witam!
Propnuje wyrególować wysokość któregoś ze sterowników centralnego zamka.Jeżeli dochodzi do nie domnykania -ryglowania centralnego to przyczyna w 85% tkwi w wysokości skoku mechanizmu centrala-bez różnicy czy to sleyf czy master.Prościej mówiąc jeżeli jeden nie rozpręży sie odpowiednio to po zamknięciu otworzy się ponownie.

Slave nie ma wyłączników krańcowych i dlatego nie mogą zakłócać zamykania.

Tylko master może być przyczyną.
Nara.

poczytalem kilka postow i mnie wzielo na naprawy po ciemku okazalo sie ze ten silownik ktory wogole sie nie zamykal u pasazera byl przyszyna wracania zamka. jak go recznie zamknalem to reszta normalnie zaczela dzialac)) tak wiec chyba czas wymienic silownik od strony pasazera
pzdr i dzieki za wszystkie odpowiedzi
Anax

A może wiecie co może być przyczyną braku ryglowania - ale chodzi mi o tzw. rygiel które mają b-mki po ponownym przekręceniu kluczyka (przestał działać) bmw e36