Nie odpala na benzynie - przekaźnik pompy włączony!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam jeszcze jeden problem w mojej Omedze, rocznik 1996, motor 2.0 8v, wykazuje na kompie że przepływomierz działa co zresztą widać bo po naciśnięciu gazu zmieniają się jego parametry, natomiast nie odpala wogóle na benzynie, myślałem że jakiś przekaźnik z gazu wyłącza pompe, natomiast w kompie benzynowym jak podłączylem tester wykazuje, że "przekaźnik pompy wł - włączony" a więc czy to jest ostateczna informacja że pompe szlak trafił!?!?

a czy to az tak ciezko sprawdzic czy pompa padla.??
Tak trudno sobie wziac kabelki i na krutko pompe podlaczyc??
Jak wersja z zewnetrzna pompa to proscizna jak z wewnetrzna to terz proscizna i w dodatku czystsza i latwiejsza robota.Odepnij sobie wtyczke i podlacz zewnetrzne zasilanie i odrazu wiesz czy to pompa bezpiecznik a moze kable.

A gdziejest ta pompa tak dokładnie?

Cytat:
2005-07-06 16:51:53, SENATOR pisze:
zewnetrzna pompa to proscizna
jak z wewnetrzna to terz proscizna

A jak myślisz???
Ja bym postawił na bak ....lub jego okolice.

prosta sprawa, sprawdzasz i wiesz co dalej...

Zaraz, zaraz Panowie. Od kiedy to instalacja gazowa odcina pompę paliwową? Żaden zakład montujący nic takiego nie instaluję.

Ja stawiam na przekażniki wtrykiwaczy tzw. emulator.

Pompa jest w baku,w bagażniku pod wykładziną, 3 śrubki, klapka i ją widzisz. Nawet jak przepływomierz padnięty to silnik pracuje o ile jest sprawna pompa. U mnie nie była. Wymiana= 1 godz. spokojnej roboty przy browarku

-----------------
Stahu