Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2005-06-07 23:48:17 Ano właśnie dziś odebrałem zakupiony w czwartek podwójny podłokietnik ![]() ![]() Jeden minus który zauważyłem - mimo, że jest wyżej, to nie jest jednak dużo lepiej, jesli chodzi o podparcie ręki, bo sam podłokietnik jest krótszy od tego bez schowka.... |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2005-06-08 00:07:50 widzialem to na allegro..facet caly srodek sprzedawal nawet deske..ale poskapilem 50zeta za dodatkowy mikroschowek ![]() |
![]() JaChomik Klubowy Weteran Honda Civic 1.8 Szczecin/Glasgow | 2005-06-08 15:07:59 haha ja terz juz mam jakis miesiac |
elChopin Volvozłomek V40 Warszawa | 2005-06-13 20:01:31 no to gratulacje - kupiłeś za bezcen - nowy w sklepie ponad 300 pln a używany ekstremalnie trudno kupić... |
![]() yeti Espero Lubin | 2005-06-24 14:54:47 jak już się chwalimy nowinkami w autkach to ja z kolei wstawiłem sobie szyberdach - własnymi rencami |
markij 1.5 GLX 16V Łódź | 2005-06-24 15:05:58 yeti
proszę zatem o fotki i jakis opis jak to zrobiłeś, ok? pozdrowionka ![]() |
![]() SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2005-06-25 22:25:17
Choć zawsze popieram inwencję twórczą a tym bardziej nie mam nic przeciwko osobom samodzielnie instalującym szyberdachy, czuję się w obowiązku zauważyć, że otworów w blasze (szczególnie o dużej powierzchni, jak dach) nie powinno wycinać się wyżynarkami z kilku powodów: - drgania harmoniczne - "rwanie" powierzchnii lakieru Do tego typu zabaw, obecnie wykorzystuje się specjalne nożyce. Pozdrawiam - SpeedR ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-06-27 06:53:07 yeti... i ta blacha niczym nie zabezpieczona będzie sobie tak na brzegach rdzewieć? |
![]() Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2005-06-27 15:45:57
... do nabycia w skepie sieci biedrąka w promocyjnej cenie 1342 zł i 99 groszy. ![]() Speedarku widziałem parę dni temu na trasie PF125P w którym sam dokonywałem wycinanek i o dziwo wszystko się trzyma i nie zaszkodziły mu jakoś drgania harmoniowe czy jakieśtam ![]() Nie liczy się narzędzie tylko uczucie.... |
![]() SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2005-06-27 18:26:19 Ja tego nie ustalam ![]() Mam jednak możliwość pracy zarówno wyżynarką jak i wspomnianymi nożycami i jedyne co mogę powiedzieć to fakt, że różnica choćby w jakości uzyskanego przez cięcie "rantu" to niebo a ziemia. Nie kwestionuję przydatności wyżynarek. Świetnie sprawdzają się przy cięciu desek a po zainstalowaniu odpowedniej piłki - rewelacyjnie tną powierzchnie metalowe, ale... coś za coś. Pozdrawiam - SpeedR ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-06-28 18:58:15 Aleś SpeedR wymyślił jakieś "drgania harmoniczne", aż się boję drutszczotką na wkrętarce rudą usuwać, wiadomo to co tam zadrży i się spsuje, drzwi się osłabią, tapicerka poleci na szwach.
A co do rantu, to ładny rant powinno się wyeksponować, a nie zasłaniać szyberdachem ![]() |
![]() yeti Espero Lubin | 2005-06-28 20:53:28 Do wycinania używa się tego co się ma a przypuszczam, że użycie nożyc nie dałoby o wiele lepszego efektu. Krawędzie nie były w ogóle poszczępione, lakier nie odpryskiwał a z tymi drganiami to lekka przesada.
Na początku myślałem o pomalowaniu krawędzi ale w końcu doszedłem do wniosku, że klej zadziała jak środek konserwujący. Oto fotki: ![]() ![]() |
![]() malyzk daewoo espero 1.8 cd ... celestynow | 2005-07-01 23:01:21 no to witam w klubie (szyber)
ja rant zabezpieczałem. wycinałem tez wyżynarką bo nożyce kosztują 500 a muj szyber 80zł. Uszczelniałem silikonem neutralnym. jeżdzę juz rok i jest ok. Podsufitki nie trza odkręcać. ogólnie ustrojstwo polecam. |