Hyndai Accent 95 jakie felgi ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam !!!

Jestem nowy na forum więc nie wiem może był już taki temat. Mam pytanko: Czy felgi Dotz Imola 15" wraz z oponami 195/50/15 będą pasowały do mojego autka ?? Mają one ET 42 i są 6,5" szerokie.

Dzięki za odpowiedź.

Odradzam ten model felg. Dotz Imola to strasznie miękka felga.

Oki dzieki za podpowiedź. Ale czy taki rozmiar ogolnie będzie dobry do mojego auta ?? I czy z tymi oponkami ?? Dzieki za odpowiedź. A jakie felgi są dobre ??

Ciężko stwierdzić . Ja mam 195/50/15, 6" i et 46 i przez dwa miesiące było dobrze. Teraz samochód stał tydzień lekko przekrzywopny na deskach i przy dużym skręcie trze o wewnątrz nadkola, będe musiał ustawić zbieżność. Ale Bombel, którego rady zasięgałem przed kupnem mówił iż 6,5" i et minimum 42 też powinny pasować. 7" przy odsadzeniu 42 jest już jednak za dużo.

Dzieki za radę PJB. Chyba będę musiał sprawidzć na żywca. Pozdrawiam

Witam ponownie. Mam już felgi o rozmiarze 15" firmy ARC ET37 7" szerokości na niuch opony: przód 195/50/15 i tył 205/50/15 i pasują idealnie.

no i co ze pasuja
bedzie trzec na 10000%

posadz 2 osoby nawet ty sam na wiekszym wyboju sie przekonasz
chyba za pomykasz z muza na full to tarcia nie uslyszysz ale zobaczyc pokaleczone barki opon lub w twoim przyadky juz wczesniej bedzie z tylu cielo oponki

Pozdrawiam

Popieram kolegę bombla. Ranty pokaleczą opony strasznie. Wystarczy, że zrobisz zekręt 90 stopni przy prędkości 30-40 km/h i usłyszysz bardzo nieprzyjemny dźwięk. Co do zbieżności to ściąga mi samochód na lewo, do obcierania niewiele to wnosi.

Może bombel i PJB macie rację ale zapomiałem napisac ze na tylnych spręzynach mam założone gumowe blokady które ograniczają ruchy karoserii jak narazie nie pokaleczylo mi opon jeżdzę normalnie