Czujnik temperatury MV6

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
gdzie jest czujnik temp. do silnika 3,0 24V Omega B 98 r?
Chce wymienić sam. Po odpaleniu dławi sie po dodaniu gazu do 1 minuty. Potem ok.

jeśłi chodzi ci o czujnik co podaje temp. do kompa a nie ten do wskaźnika temp. na desce to w omach mv6 są 2 rodzaje , ale w twoim roczniku to będziesz miał ten z "bardziej płaską wtyczką" , umiejscowiony jest z tyłu za jakby za zakrętem rurki co doprowadza paliwo do wtrysków. Przeważnie jasnoniebieski plastik. Troche ciężkie dojście ale jak wyjmiesz silnik od wycieraczek i osłone plastikową podszybia to masz dostęp bez problemu. Cena czujnika 40-50zł.

kupiłem go (nowy) 24 zł. Nie rozbierac w takim razie dolotów powietrza?
Podnosząc maskę prawa czy lewa strona?

rozwaliłeś mnie tym ostatnim pytaniem o doloty, z tą ceną to albo u ciebie jest tak tanio w porównaniu do poznania albo kupiłeś właśnie ten drugi czujnik z okrągłą wtyczką. Jak patrzysz z przodu auta to czujnik jest na samym końcu silnka (rejony podszybia)prawie idealnie na środku, są chyba 2 niedaleko koło siebie i to jest ten z prawej strony, zresztą jak masz już kupiony to wiesz czego szukać

Jest jeszcze czujnik temp. powietrza zasysanego.

W dolocie.

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

dzięki jutro wymieniam. Miałem kiedyś ciekawy program: EPC lub OPC. Numery katalogowe i schematy opli w tym wszystkie omegi.
Przejechałem dopiero 27 tys. i za wiele nie majstruję jeszcze.
Czego wszystkim życzę

Cytat:
Miałem kiedyś ciekawy program: EPC lub OPC. Numery katalogowe i schematy opli w tym wszystkie omegi.

Klon nie pogrążaj się bardziej...

johnybig dzieki za wskazówki. Rzeczywiście miałem czujnik okrągły. Ten od tem. na komp 46 zł. Z tym że z rocznika wynika że powinien być jasnoniebieski plastik. Dopiero po rozebraniu okazało się że wtyczka jest bladoszara, wyższa i na zatrask. Wkładana do silnika od 04.99 od konkretnego nr silnika.
Spis części katalogowych wkładanych do i od nr silnika przydałby się. Chyba że ktos ma gumową rekę.
I lubi delektować się omegą na warsztacie szukajac części