| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kafi TOYOTA SPEC Mazowieckie | 2005-06-30 20:07:17 Prawdopodobnie rdza na tarczach lub bębnach a nawet doszło do oderwania warstwy blachy ze rdzą i wali.
Zwal koła i obejrzyj to sobie! Pozdro. |
CzapCzap T E L E T U B I Ś | 2005-06-30 21:31:48 Zdejmij kola i zobacz jak tam z tymi hamulcami, o mechaniku pomyslisz pozniej |
a_jax TOYOTA DRIVER Carina II Katowice | 2005-06-30 22:52:22 Dzięki Panowie za sugestie,będę pisał jak się sprawy mająGdybyście mieli jeszcze jakieś pomysły to piszcieWielkie dzięki.Pozdrawiam! |
marcinstarletka Starletka 1.3 XLi 91' Bydgoszcz | 2005-06-30 23:06:38 A_jax chłopaki dobrze Ci radzą zdejmnij koła i jak zobaczysz rdze na tarczach (albo co gorsza jak juz intensywnie hamowałeś taką czarną "spiekline" no taką zapieczoną i przegrzaną powierzchnie), to zeszlifuj ją papierem ściernym lub "miękkim kamieniem szlifierskim" takim na wiertarke najlepiej całe tarcze z obu stron. Postaraj się to zrobić w miarę równo a napewno pomoże. Wiem coś o tym sam tak zrobiłe w moim poprzednim aucie (Nissan) jak stał 1 miesiąc w zimie bez ruchu i przednie klocki przykleiły się do tarcz to miałem problem z ruszeniem (żeby się odkleiły), a przy hamowaniu tak biło kierownicą i pedałem hamulca że nie szło jeździć i na dodatek czuć było jak spadła skuteczność hamulców drastycznie. Przeszlifowałem na zamontowanych tarczach na samochodzie tylko zdjąłem zaciski coby więcej miejsca było. Pomogło i po tym zabiegu hamulce wróciły do dawnej świetności. Aha liźnij też papierkiem ściernym klocki, bo też mogły się spiec. A jak to nie pomoże lub korozja będzie głęboka to spróbuj przetoczyć tarcze lub w ostateczności wymień na nowe.
Pozdro |
marcinstarletka Starletka 1.3 XLi 91' Bydgoszcz | 2005-07-02 01:36:45 A_jax szczęki do prawdopodobnie twojego autka znalazłem w necie np. takie za rozsądną cene więc i w sklepie powinny być zbliżone lub ciut droższe. To też zależy od firmy. A oto adresik: szczęki
pozdro i nie łam się |
a_jax TOYOTA DRIVER Carina II Katowice | 2005-07-02 10:09:54 Dzięki MarcinieDostałem numer tel do jednego gościa z Gliwic,ma oryginały z 50zeta za kompletJutro jadę do niego na giełdePozdrawiam |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2005-07-03 08:04:00 Po takim postoju to pewnie do zacisków też przydaloby sie zajrzeć...
Pozdrawiam |