Czy to mozliwe zrobic sobie obrotomierz?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Przy montowaniu gazu gdy mechanik regulowal mieszanke byl wstanie po podlaczeniu swojej aparaturki okresli ilos obrotow silnika. W moim escorcie nie mam obrotomierza ale przydal by sie od czasu do czasu..... Mozna sobie tak owy samemu zrobic?

Pewnie ze mozna podlacza sie go pod cewkw albo alternator ale nie wiem dokladnie co i jak

wielokrotnie poruszany temat, poszukaj na forum,było tego multum

jesli jest na formu to moze wiedzie ktora storna albo jakis sposob zeby to znalezc bo te formu liczy hohohoho stron .... albo i wiecej :/

na dole w Forum jest wyszykiwarka. wpisz Obrotomierz i gotowe.

no ba...... wszystko mozna. Znakomity pomysł i wykonanie pokazał Tobitobi

hmmm pokazal Tobitobi? co to kto to? gdzie to moge znalezc?
thnx

gdzie to nie wiem ale poczytać to tu można

witam ponownie zrobilem sobie w koncu ten obrotomierz(jeszcze nie w zegarach poki co wersja testowa) i nie bardzo wiem jak go sobie wyskalowac tak wiec moze ktos moze mi pomoc odpowiadajac na te proste pytanka: ile wam wskazuje obrotomierz obrotow na biegu jalowym? czy maksymalna liczba obrotow ktora jest w stanie wskazac obrotomierz to 9000(wskazowka dalej nie pojdzie?)? i czy bylby ktos na tyle uprzejmy zeby sprawdzic ile obrotow wskaze na piatym biegu przy predosci 120 km/h zebym sobie to mogl dobrze wyskalowac z gory wielkie dzieki za wszelka pomoc pozdrawiam

1. bieg jalowy - 900obr
2. nie rozumiem pytania? obrotek moze wskazac 9000,ale na pewno nie w Twoim silniku
3. ja przy 120km/h mam nieco ponizej 3500obr.

Hmmm
No to ma moze ktos propozycje ile sobie dac maxymalna ilosc obrotow?
7000 to dobry pomysl czy wciaz za duzo jak na moje autko?