Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Grzesiek LPG User Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2005-03-15 19:06:56 witam
ja mam pytanko jaki bylby u Was koszt regulacji takiej instalacji-bingo s-,plus wymiana filtra gazu? z góry dzieki za odpowiedź pozdrawiam |
piter34 ROVER 620Si Lux Kraków | 2005-07-17 12:52:10
U mnie wtryski też pracują parami. Gazownicy nie mogli sobie poradzić na Dreamie XXI-N (slaba dynamika, nagle wzbogacenie mieszanki przy delikatnym dodaniu gazu na jalowych). Teraz mam Dream'a XXI (bez "N"). W tej drugiej sygnały sterujące są z MAP sensora, sondy lambda (korekcja) i obrotów. Dla LPG jest tworzona mapa wtrysku. Czas wtrysku LPG nie zalezy od czasu wtrysku noPb. ZTCW to wtrysk grupowy jak najbardziej da sie zrobić na wersji "N" (sekwencyjnej). A tak swoją drogą to ta wersja bez "N" też ma w sofcie opcję zmiany kolejności wtryskiwania do poszczególnych cylindrów, więc nie wiem na czym ma polegać niby ta "full grupowość". Gdzieś w necie wyczytałem, że po prostu ta właśnie wersja to instalka IV gen. z elektroniką "starego typu", a wersja "N" to elektronika "nowego typu" (niezależnie od typu wtrysku). |
![]() croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2005-07-18 23:41:20 Witam.
Do takich aut proponuję albo 3 generację albo BRC seqent 24 |