M40 czy M43

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie po czym rozróznić te silniki jaki mam w swojej 3 przeglądałem tą stronę z częściami ale nie mam pojęcia czy na silniku jest to gdzieś oznaczone? pzdr....

M40 - widac obudowe paska rozrzadu

M43 - nie widac obudowy i korek od wlewu oleju jest blizej przodu niz szyby

a jak to ci nie pomoze to podaj mi 7 ostatnich znakow z numeru vin twojej e36 to ci powiem na 100% co masz, zreszta chyba wiesz czy masz pasek czy lancuch ??

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-07-02 15:22:09 ]

Moje M40 ma zupełnie inny kolektor (?)

mysle ze od m40 pasuje do m43 i na odwrot, a na tej fotce co zaznaczylem obudowe to jest compact w ktorych nie bylo w ogole silnikow m40 ale ten moze ma wstawiony m40 a kolektor i inne rzeczy zostaly od m43. a na dole ten z m43 to moj

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-07-02 15:46:09 ]

To ja mam jeszcze inny chyba bo żaden kolektor nie jest taki jak u mnie a może się mylę

Nie inny, masz dokładnie M40. U mnie jest taki sam. Zerknij w mój profil.
Pozdrawiam

może i pio wczorajszym trochę nie zabardzo widzę ale to dostrzegam mój jest inny nioż przedstawione 2 powyżej (kolektory)

Ty masz taki KOLEKTOR, czyli M40 produkowany od 1988 roku.
Pozdrawiam

Cytat:
2005-07-02 18:07:02, piotrfire pisze:
może i pio wczorajszym trochę nie zabardzo widzę ale to dostrzegam mój jest inny nioż przedstawione 2 powyżej (kolektory)

nie pisalem ze masz porownac kolektory tylko ta plastikowa obudowe paska rozrzadu po ktorej juz wszystko wiadomo, masz ja tak jak przedstawilem na pierwszej fotce czyli m40.

z ktorego miesiaca 1993r jest twoja e36?

kwiecień

no to w kwietniu jeszcze nie bylo m43...

Ja mam M-43 i jest to fotka ta poniżej - z tych które przedstawił Tolo.

ale macie problem

niekorzy maja i nie wiedza jaki maja silnik (pasek czy lanuch rozrzadu) a jak ktos nie wie ze np ma pasek to nie wie tez o jego wymianie a to juz problem duzy

Cytat:
niekorzy maja i nie wiedza jaki maja silnik (pasek czy lanuch rozrzadu) a jak ktos nie wie ze np ma pasek to nie wie tez o jego wymianie a to juz problem duzy

no to mi sie podoba ... idzie klijent na giełde i kupuje auto ... a potem trafia na nasze forum i 100 pytań do... co ja właściwie kupiłem