Wahacze..

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
mam do wymiany oba wahacze i lewa koncowke drazka (MKIV). Chwilowo nie stac mnie na wahacze, chce sie zajac sama koncowka. Czy to aby nie glupota? Tzn. czy po wymianie samej koncowki przez pareset km jazdy na starych wahaczach nie bede jej musial wymieniac ponownie?
Z gory dzieki

Cytat:
2005-07-03 14:22:58, symp pisze:
Witam, mam do wymiany oba wahacze i lewa koncowke drazka (MKIV). Chwilowo nie stac mnie na wahacze, chce sie zajac sama koncowka. Czy to aby nie glupota? Tzn. czy po wymianie samej koncowki przez pareset km jazdy na starych wahaczach nie bede jej musial wymieniac ponownie? Z gory dzieki

Problem tkwi gdzie indziej....mianowicie po wymianie końcówki drążka musisz ustawić zbieżność....na wybitych wahaczach to raczej nie ma sensu a bez tego może Ci się źle prowadzić auto.
Polecam jednak zrobić obie rzeczy jednocześnie i ustawić potem zbiezność.

Czyli bede zmuszony sie zapozyczac i robic calosc... Trudno
A wie ktos moze, jaki jest w Warszawie orientacyjny koszt wymiany wahaczy, koncowki i ustawienia zbieznosci?

głupotom było by nie zrobić zbieżności bo za chwilke byś miał do kupienia oprócz wachacza oponki
Więc zrób tak jak napisał Henryk wszystko od razu
ps musisz wymieniać całe wachacze czy tylko tuleje ?
bo z tego co wiem to można tuleje gumowo metalowe ale moge się mylić

galowy...
w mk 4 i 3 sworzeń jest nierozłączalny z wahaczem

Cytat:
2005-07-04 10:17:22, slawas1 pisze:
galowy... w mk 4 i 3 sworzeń jest nierozłączalny z wahaczem

W tym wlasnie tkwi caly problem
A moze uda mi sie cala operacje (bez ustawiania oczywicie) zrobic metoda podworkowo-chalupnicza? Duzo roboty jest?

wymianę można zrobić samemu bez problemu, tylko ustawić to już raczej trzeba na przyrządach.

Ja mialem podobnie... wymienilem przegub i kocowke drazka, a wahacze odlozylem w czasie... ustawienie zbieznosci 40zl, wiec warto sie zastanowic nad zbiorowa operacja.

W warsztacie mi mowil ze wybite tuleje wahaczy moga powodowac przestawianie sie zbieznoscia, lae zrobilem juz 3000km i niczego podobnego nie zauwazylem. Oponki cale, przy hamowaniu i "jezdzie bez trzymanki" nie sciaga.