Instrukcja obsługi e39

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam proble bo niewiem do czego słuza niektóre opcje w aucie a instrukcje mam po niemiecku ni nierozumiem czy zna ktoś stronke z taka instrukcją

Może troszkę przesadziłeś ... ? Przecież nikt nie będzie pisał książki na forum. Napisz konkretnie o jakie funkcje chodzi lub jakich komend nie rozumiesz. No a najlepiej poszukaj w wyszukiwarce !!! Jak to nie przyniesie skutku wyślij na priv wiadomość. aha jest jeszcze allegro i tam chyba kupisz instrukcję na cd lub książeczkę. Powodzenia !!

chodzi mi o takie tam funkcje np kiedy jest wyłączone asc i jeszcze jak zmienic język komputera

Jeśli chodzi o zmianę języka to wejdź na główną stronę forum i tam jest instrukcja do e 32 ,e 34 i e 38 - może są jakies podobieństwa w Twoim e 39
Druga sprawa; lampka kontrolna ASC lub też DSC gasnie krótko po włączeniu zapłonu
- jesli pulsuje to znaczy,że system analizuje stan podczas jazdy, reguluje siły napędowe i w razie potrzeby uruchamia hamulce kół
- jak nie gasnie po uruch. silnika lub swieci podczas jazdy tzn, że jest usterka, ale można jechać
- jak chcesz wyłączyc system, to nacisnij przycisk ( lampka świeci)ASC a w innych modelach DSC( po odłączeniu auto jedzie jak ze zwykłym napedem)
- włączanie -naciskasz- lampka gaśnie
Jeśli wystąpią róznice w predkosciach obrotowych kół, system stwierdza groźbę obracania się kół z poślizgiem i zmniejsza siłę napędową: gdy trzeba uruchamia dodatkowo hamulce tylne.
DSC, gdy stwierdzi niestabilność samochodu ,może dla stabilizacji uruchomić także hamulce kół przednich . UFFF... ( nie jestem jakimś madralą- przepisałem trochę z książeczki)

wielkie dzieki