Gdzie najtaniej kupić butle LPG

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Czy nie orientuje sie może ktos gdzie w okolicach warszawy kupie butle gazową (tanio) walcową na 65L.

Mojej konczy sie papierkowa ważność.

Jest jakiś producent?

Jest też możliwość przedłużenia ważności butli o 2 lata, ojciec tak robił w Poldżonsie, ale już nie pamiętam za ile i gdzie... Oczywiście jeśli zamierzasz jeździć swoim kredensem dłużej niż 2 lata, to odpuść sobie tą opcję.

przedłużenie o 2 lata - 200 zeta
nowa butla - 250

co sie bardziej opłaca?

Masz dojście do butli 65l za 250zł? To się nie zastanawiaj....
Chyba że orientacyjnie tak strzeliłeś - wg mnie trochę więcej zapłacisz....

raczej nie wiecej

No to tylko się cieszyć, ja jak wtedy jeździłem, to w zakładach krzyczeli mi po 400-500zł, a w hurtowni coś podnad 300zł...
Jest jedna hurtownia na Radzymińskiej, naprzeciwko Obi, ale gdzie dokładnie, to Ci nie powiem. Z resztą może już jej nie ma...

mi krzyczą z robocizną i z butlą i z nowym wielozaworem ok 500 zł

i to jest właśnie paradoks. 500zł włożone w auto, które ma wartość rynkową niewiele ponad 1000zł. Żeby chociaż to miało Ci coś dać - a co da nowa butla?
Powinno być tak, że po tych 10latach butla powinna przejść jakiś przegląd co rok, ale nie do ch... Wacława 200zł na 2 lata, tylko za jakieś rozsądniejsze pieniądze.

Jak będziesz przejeżdżał koło Obi to zwróć uwagę, powinien być tam jakiś szyld... Może tam będzie tanio? No ale poczekajmy, może ktoś zna lepsze miejsce...

kup jakas wazna butle na szrocie, stako slupsk za 35zl wystawia duplikat dokumenmtow na butle. I po sprawie. Ja za butle toroidalna 45l z wielozaworem z 2002 roku i polowa gazu dalem na szrocie 70zl. Do tego 35zl na papiery i masz pare lat spokoju.

Cytat:
2005-07-04 19:24:36, LifeGuard pisze:
Witam Czy nie orientuje sie może ktos gdzie w okolicach warszawy kupie butle gazową (tanio) walcową na 65L. Mojej konczy sie papierkowa ważność. Jest jakiś producent?

Może jutro będę w Rembertowie to zapytam może mają tańsze butle.

ja sie bardzo chetnie pisze na stary wielozawor

Przerabiałem temat w marcu tego roku.
W Zielonce k. W-wy za stacją benzynową, przy trasie na Wołomin, za nową butlę 65l +założenie zapłaciłem 300zł.

Cytat:
2005-07-05 21:00:57, WFO pisze:
Przerabiałem temat w marcu tego roku. W Zielonce k. W-wy za stacją benzynową, przy trasie na Wołomin, za nową butlę 65l +założenie zapłaciłem 300zł.

to nie rewelacja

Ale juz mam plan przegląd mam 2005.08 a butla konczy się 2005.09 tym samym za rok się bede tym martwił i jakies fundusze pozbieram...

mnie czeka wymiana butli za rok, tez 65 l, wiec bede szedl twoimi sladami.

Cytat:
2005-07-04 20:44:40, kosa131 pisze:
kup jakas wazna butle na szrocie, stako slupsk za 35zl wystawia duplikat dokumenmtow na butle. I po sprawie. Ja za butle toroidalna 45l z wielozaworem z 2002 roku i polowa gazu dalem na szrocie 70zl. Do tego 35zl na papiery i masz pare lat spokoju.

Rób jak mówi Kosa lub jedź gdzieś na giełdę i kup używkę z papierem. Ja też teraz wymieniałem butlę - skończyła się ważność. Brat kupił mi na giełdzie w Kielcach butlę 49L "tomasetto" z 2003 roku kompletną (z wielozaworem i podstawką "sanki") i papierem za 70PLN. Tak więc jeszcze 8 lat jeżdżenia

A ja mam pytanie: - nie wiecie czy butlę gazową to można odkręcić od instalacji i wyjąć z bagażnika? Muszę pod nią zajrzeć.

Cytat:
2005-07-12 01:33:14, Grzech pisze:
A ja mam pytanie: - nie wiecie czy butlę gazową to można odkręcić od instalacji i wyjąć z bagażnika? Muszę pod nią zajrzeć.

Śmiało możesz odkręcić. Sam sobie wymieniałem butlę. Zakręcasz zawór na butli. Klucze w dłoń i odkręcasz dwie rurki mosiężne. Tylko jak będziesz to skręcał z powrotem to nie zapomnij sprawdzić szczelności.

To, że jest pełna gazu pod korek nie będzie przeszkadzać? I jak sprawdzić szczelność tej rury co idzie od wlotu gazu do zbiornika? Bo wiadomo ta druga jak odkręcę zawór to będzie pod ciśnieniem.

[ wiadomość edytowana przez: Grzech dnia 2005-07-12 12:16:35 ]

zakręcasz dwa zawory, odkręcasz przewody i pasy i wyjmujesz butle.
szczelność spradzasz wodą z mydłem(płynem do mycianaczyń)

Cytat:
2005-07-12 12:47:11, Jojo pisze:
szczelność spradzasz wodą z mydłem(płynem do mycianaczyń)

tudzież w wersji bardziej hardkorowej zapalniczką