Fiat 600 "56 juz w garażu....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Stan jak widac nie najgorszy, silnik kreci, brak kilku detali i tapicerki. Blacharsko - kiedys robiony ale miejscami robiony chyba przez kowala.

Poszukuje do niego kilku "częsci" - >[/URL]Klik

[ wiadomość edytowana przez: Qba dnia 2005-07-27 08:59:27 ]

O kurde ale cacko, i to jescze pierwsza wresja Fiata 600 z silnikiem 633ccm (pożniejsza to 600D i 665ccm)

eeee,takie sobie,ale to czerwone 3p jest dobre.

Cytat:
2005-07-27 14:27:28, mufaz pisze:
eeee,takie sobie,ale to czerwone 3p jest dobre.

chłop ratuje historie a ty "eeeeeee"??
ładniuski, mi siem podoba
teraz tylko cierpliwości w odbudowie
gratuluje zakupu

Gratulki, gratulki. Właśnie coś zauważyłem. Masz inaczej rozwiązaną przednią boczną szybę. Ja u siebie nie mam trójkącika w drzwiach Hmm...Ciekawe...

Tak dla przypomnienia moja 600 z 57 roku

no no QBA ładne autko a jakie plany co do niego

Dzieki temu ze mamy w ACM-Racing troche gratow silnikowych do 600'tki juz na dniach rozpoczniemy składanie w 100% nowego silnika !!!
Wieczorem wrzuce fotki silnika "w proszku", a wsrod "zebranych" czesci mamy kilka smaczków:

- orginalny , sportowy walek od PBS Engeneering ( 280* )
- aluminiową miske olejową o zwiekszonej pojemnosci
- panewki VP Vanderwell
- kolektor Alquati pod gaźnik od Fiata 850 ( 32mm )
- komplet NOWY tlokow Mahle o wiekszym st sprezania
- wyczynowy kolektor wydechowy i tlumik koncowy od ANSA'y ( niestety tlumik troszeczke zbyt sportowy, wiec zostanie zastapiony troszke lagodniejsza wersja

Silnik bedzie z zewnatrz wygladal jak 100% orginal ale moc...hoho

Do poszukiwanych czesci dorzuce jeszcze:

- komplet kołpakow
- szpilke do koł z wygrawerowanym "600" - niestety brakuje nam jednej
- lampka komory silnikowej
- gumowej tapicerki na podloge
- daszkow p/slonecznych w bdb stanie - szare lub czarne

Pozdrawiam

A tu drodzy koledzy cos co naprawde mnie zaskoczylo " stylizowane" zabezpieczenie zamka tylnej klapy! Widze to porz pierwszy!

Zauwazcie w ktorym miejscu sie znajduje:

[ wiadomość edytowana przez: Qba dnia 2005-07-27 17:13:55 ]

[ wiadomość edytowana przez: Qba dnia 2005-07-27 17:30:27 ]

To zabezpieczenie zamka to wylada jak odłona osiwetlenia tablicytylko inaczej omieszczona, ciekawe, dla mnie ten samochód to poprostu cukierek, nostalgicznie na niego patrze, bo dziadek miał kiedys zastawe 750 która była kopia 600D i fajnie sie tym jeździło.

Super, naprawdę w niezłym stanie, pewnie był garażowany. A nie ma problemów z częściami do takich klasyków?? Przyznajcie, kupiliście w jakieś mieścinie??
DEx.

Qba zajefajna 600" Jestem ciekawy efektu końcowego :]

Qba no to wszyscy czekamy z niecierpliwoscia na final bo widze ze czesci jakie masz do silnika to raczej takie cukiereczki i inne slodkosci!
będzie interesująco!!!

pozdrwiam

Qba płacił jak za prezydenta

P.S.
Wiem, że tylko wtajemniczonych to rozbawi

no to kilka fotek "stuffu" do silniczka w 600'tki ( podpowiem tylko ze silnik bedzie idealna kopia Abarth 850TC Nurbrungring )

FABRYCZNIE NOWA GŁOWICZKA

KOMPLECIK FABRYCZNIE NOWYCH "KORB" i TLOKOW Mahle dajacych minimalny wyzszy st.sprezania bez planowania glowicy. KOMPLET

FABRYCZNIE NOWY WAŁ

Nowiuśki, sportowy wałek PBS Engeneering ( USA )

Aluminiowa miska olejowa

NOWY BLOK NOMINAŁ

Komplet kolektor + wydech od ANSA ( tlumik nie bedzie w tym projekcie wykozystany - zbyt "ordynarny" )

A to juz rozbieranie do "poprawek" i zaznaczenie miejsc "kwiatuszkow i peknięć"

Wybebeszony srodek i "fatalna" podłoga

I narazie tyle.

Sponsorem dzisiejszego odcinaka Ulicy Sezamkowej była literka "dź" i "cyferka 128"......i za wszystko "płaciłem jak za prezydenta"...szacun!

Przepraszam jesli cos zabrudzilem.....bardzo mi sie podoba lakier bialy zostaje? czy jakies malowanie inne (rajdowe )

No kolejna perla w garazu gratulacje .
A jak prace nad tym tam tym zielonym niskim szerokim
bom ciekaw?

profesjonalka ze chu...chu..

Witam!
Widze że ten fiat to prawie to samo co zastawa 750.
U nas w Dębicy stoi taka zastawa na złomie.(przynajmniej stała miesiąc temu jeszcze).
Ale jutro bede tam to napisze czy jest napewno.
Do dębicy nie masz daleko, a jak części potrzeba to z zastawy można wyjąć.
Jak tam bede jutro to moge sie spytać czy częsci z niej sprzedadza czy całą(jest bez silnika).
Pozdro!

Cytat:
Witam!
Widze że ten fiat to prawie to samo co zastawa 750.
U nas w Dębicy stoi taka zastawa na złomie.(przynajmniej stała miesiąc temu jeszcze).
Ale jutro bede tam to napisze czy jest napewno.
Do dębicy nie masz daleko, a jak części potrzeba to z zastawy można wyjąć.
Jak tam bede jutro to moge sie spytać czy częsci z niej sprzedadza czy całą(jest bez silnika).
Pozdro!

byłem, ogladałem i nie kupilem nic co bylo mi potrzebne...koles nie sprzeda detali, a za calosc w stanie byle jakim krzyczy 500pln

mysle nad ta sprawa....

wieczorna zabawa w odnawianie detali:

"przed"

"po"

Zdecydowanie za małe jest logo na fotkach