Klima Senator ---> Omega A

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hej.

Widzialem, ze ktos juz o to pytal ale nie bylo odpowiedzi.
Pytam wiec ja Czy klima od Senatora pasuje do Omegi A ?
Moge kupic kompletna klime z Senatora za 500 zl i zachodze w glowe, czy uda mi sie ja zamontowac do mojej Omesi

Jezeli tak to jaki jest koszt montarzu ? Moze ktos juz to robil i ma jakies pojecie. Nie chce, zeby mnie jakis "fachowiec" wykroil na duza kase

[ wiadomość edytowana przez: stabio dnia 2004-09-22 09:41:40 ]

A przeczytales do czego sluzy dzial porady ??

Prosze moderatora o przeniesienie watku do odpowiedniego dzialu i dziekuje za wyczrpujaca odpowiedz

ja pie...le co za pokora
Cytat:
Prosze moderatora o przeniesienie watku do odpowiedniego dzialu i dziekuje za wyczrpujaca odpowiedz

jednak DrA ty to masz wpływ

Pisalem posta rano (na szybko) i stad moja pomylka. Sam jestem adminem na duzym forum i lubie jak jest porzadek.

P.S.

Pomozecie mi czy nie ?
Zna ktos odpowiedz na moje pytanie ?

witam
ad1 czy pasuje:
ogólnie tak, ale trzeba zrobić małe przeróbki. Klima w senatorze jest bardziej rozbudowana od omegi. W omedze A temperaturę reguluje się za pomocą suwaka, natomiast w senatorze klimatyzacja jest dwustrefowa - regulowana pokrętłami (taki prawie klimatronic). Poza tym guziki włączające sprężarkę i obieg zamknięty są całkiem inne. Do tego będziesz musiał wymienić całą rozdzielnice powietrza (pasuje od senatora jak ulał), oraz kanały powietrzne (nie pasują 2 kanały nawiewu bocznego) i dmuchawę powietrza na podszybiu. Modyfikaji należy również poddać inst. elektryczną.
W komorze silnika sprawa jest prosta - wszystko jest identyczne.
ad2
jeśli chodzi o montaż to są to dość duże koszty - między 1500 a 2500 z napełnieniem
ad3 sprawdź jakie części wchodzą w skład zestawu (czy wszystko będziesz miał)
pozdrawiam
ILKU

To teraz mnie zalamales. Mialem nadzieje, ze zamontuja mi to w kilka godzin

Tu jest ta klima. Jak na razie mam tylko taki opis. Widac, ze sie znasz to doradz prosze co dokladnie musze jeszcze wziac z senatora zeby pasowalo wszysko jak ulal.

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30909689

nie wiem czy bede pomocny ale na 100% chlodnica klimy senatora i omy A jest zupelnie inna. w razie sprzecznosci moge podeslac fotki mam oba auta

Dziki sliczne wszystkim za pomoc.
Forumowicz ROBERTHO zadzwonil dzisiaj do mnie i naswietlil mi cala sprawe. Juz wiem, ze moge sobie ta klime odpuscic
Kolega byl na tyle sympatyczny, ze przekonal mnie do pojawienia sie na zlocie...ale to juz nie ten watek

To teraz mam kolejne pytanko. Czy klima od omegi A 2.0 bedzie pasowala do 2.6 ? W Anglii widzialem na szrocie Ome 2.0 al z chlodnica taka jak moja i ze zbiornikiem wyrownawczym !!! Chlodnica od klimy jest przed chlodnica "główną" ale ja w tym miejscu mam dugi wentylator. Mial ktos juz podobny problem ?

no tu terz bedzie problem bo sa inaczej polozone przewody zasileniowe(odwrotnie) wiec pewnie bedzie problem.wejscie do kabiny masz po lewej stronie,osuszacz terz.
a NIEDAWNO NA ALEGRO GOSC MIAL CALa KLIME ZA GROSZE

kurde. Szkoda, ze nie mialem netu