Pytanie o motcykl

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
panowie mam pytanko oprocz wsiego mam motocykl i powiedzcie mi bo mam wydechy puste i za glossno chodzi czym je wyciszyć bo mam rury normalne o srednicy ok 5 cm
4 cylindry 1600 hehe

Oj, to musisz poszukać, bo do takiego wydechu odpowiedni przelot potrzebny.

ale co normalnie sie stosuje

Przy czterosuwie?

to jest motocykl na silniku bokser 4 cylindry

Czyżby BMW??? A wydech lepiej zakup oryginalny mierzony konkretnie pod ten silnik, cobyś go nie zamulił.

czterty CYLINDRY i pojemność 1600 i BOKSER ????????
daj foto tego silnika 1600 boksera !!!!
czyżby garbuso-dniepro-ural !!! ze wstecznym ??????
POZDRAWIAM !!!!

Poszukaj oryginalu najlepiej.

1600 bokser-> kurcze spac nie pójde
co to za silnik ???----> MOTOCYKLOWY ??

w motocyklach takiego silnika chyba nie bylo!! na pewno garbus, albo cós takiego

może ALFA , ale to by beznadziejnie wyglądało
-------------> toż to ma KOLEŚ rasowego CHOPPERA to musi chałasować . tylko puste wydechy !!!!

tk silnik z garba i zastanwaiam sie co zrobic z tlumikami bo wolne wygary to fajnie ale nie dla glinarzy co polecicie

znamy silnik nie znamy motocykla , nic o nim nie wiemy ??
- jaka przekładnia
- czy to trajka
- czy jest robiony na choppera
- może na (kustoma)
-a może ma to być klasyczny ,, kredęś,,
napisz coś o tym ( SAMorubie ) daj fopto
to coś się wymyśli !!!!!!!!!!!!!!!!!
pozdarawiam !!!!!!
tak nie można nic doradzić , to musi iść w parze z pojazdem !!!!

a co to ma do wydechow

nie wazne co i jak chodzi o wydechy przeciesz jest rura ok 5cm i co mozna do niej zapakowac zeby wyciszyc i to wsio

ponoc blache z wycietymi otworami co o tym myslicie

przewaznie w starszych motorach mialem w srodku jeszcze jedna cienka rurke z dziurkami, a miedzy niemi wata szklana...
ale polecam poszukac jakis tlumikow od starych motocykli i zalozyc 4 nawet od poczciwej wsk 175 ładnie sie prezentują po przeszlifowaniu i wyczyszczeniu!! tylko nie wiem jak by sie silnik zachowywal, bo wsk to 2-takt, a tu jest 4-takt....

A jakby założył polonezowskie tłumiki?

Cytat:
2005-07-05 23:18:10, pytlar pisze:
w motocyklach takiego silnika chyba nie bylo!! na pewno garbus, albo cós takiego

Ludzka pomysłowość nie zna granic. Widziałem w starym BMW 4-o cylindrowy silnik, 2 cylindry pionowo i po jednym cylindzrze po każdej ze stron, w krztałcie odwróconej litery T. Zachował się chyba tylko jeden egzemplarz.
Albo silnik z samochodu DKW. Dwusuw w układzie v, 4 cylindry służące do pracy, 2 cylindry służące do spręzania mieszanki( normalnie mieszanka jest sprężana "pod" tłokiem w komorze korbowej).
O silniku wankla nie wspomnę.
Jaja nie? A my znamy tylko rzędowe czterosuwy.

chodzi mi o to ze juz mam fajowe tlumole z nierdzewki i raczej innych nie dam ale jak te wyciszyc co juz mam bo sa puste w srodku