Czujnik ktory odpala wiatraczek

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Gdzie znajduje sie czujnik ktory odpala wntylator przy chlodnicy w escorcie 97' 1.3 8 zaworowym, bo ten wentylator sam sie nie odpala...

w glowicy.

Czujnik tak. Ale obwód idzie jeszcze (w przypadku EFi) przez kompa i przekaźnik nr 45.

wlasnie

Hihi, znów zgadłem

A w ktorym miejscu glowicy bo nie mozemy tego znalesc....

W 1,3 idzie przez przekaźnik nr 45 a jak jest w przypadku 1,6 16V???

Czujnik a raczej termostat wentylatora powinien być na gumowym wężu obok chłodnicy. Wentylator załączy sie dopiero gdy temperatura wzrośnie do około 90 stopni. Potrzymaj na wolnych obrotach z 15-20 minut i powinien sie załączyć, na wskaźniku temp wskazówka powinna byc gdzieś między A i L. Po włączeniu sie wentylatora powinna spaść na środek skali.

patrzac od przodu auta po lewej stronie w gflowicy. taka gumowa wtyczka

a u mnie wentyl sie wlacza czasem jak wskaznik jest na srodku a czasem jak jest prawie na czeronym polu a jak mu sie odmieni to chlodzi jak wskaznik jest kawalek przed polowa, i nie mam wizji co mu moze dolegac.....

Cytat:
2005-07-05 22:35:44, Kamil_M pisze:
a u mnie wentyl sie wlacza czasem jak wskaznik jest na srodku a czasem jak jest prawie na czeronym polu a jak mu sie odmieni to chlodzi jak wskaznik jest kawalek przed polowa, i nie mam wizji co mu moze dolegac.....

Mozliwe ze masz problem z termostatem - ktory raz puszcza duzy obieg raz nie