MotoNews.pl

Drzwi tylne!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Juz dawno o nic nie pytalem ! Teraz chce zdjac tapicerke z tylnich drzwi! Pytanie jak? Widzialem tam 2 srubki pod uchwytem, trzeba je odkrecic? A reszta na zatrzaskach sie trzyma? Od ktorej strony zaczac odrywac? Nie polamia sie zatrzaski podczas wyjmowania? Serdeczne dzieki za odpowiedz! Pozdrawiam!

najlepiej srubokrecikiem lekko podwazac ,a z ktorej strony to raczej bez roznicy,jezeli sa stare zatrzaski to moga sie polamac,ja odkrecalem to w sumie tylko jeden mi sie zlamal,a taki kosztuje 2zl

Ok, dzieki

witam!
ostatnio też walczyłem z tylnymi drzwiami. boczek jest przykręcony na 3 śruby (jedna jest w gałce od szyby). Zatrzaski na 99% ci się połamią, a ja za nowymi zeby dobrze pasowały się trochę najeździłem bo standardowe w sklepach wyglądają tak samo ale są o 1-2mm za krótkie.
Zrób to w ciepły dzień to może dzięki temu zatrzaski się uchowają.
Pozdrawiam.

Dzieki za rady, problemów nie było! Teraz pytanie jak wyjac szybe? Co trzeba odkrecic i jak ja wyciagnac? Dzieki! nara

szyba jest na zatrzaskach zdaje się że trzeba wyjąć zawleczki i wtedy wyjąć prowadnice z zatrzasków i oczywiście zdjąć ramki z drzwi i szyba powinna wyjść bez problemów przynajmniej tak jest w e34 moge sie mylić bo dawno temu to robiłem