Mój "Zielony Szerszeń" :)) Pierwsze foty po malowaniu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No to nareszcie dzięki uprzejmości aparatu cyfrowego i Bartonga44 mogę zaprezentować częściowy efekt remontu mojego autka.
Większość rzeczy robiliśmy sami z tatą także ekekt jest jaki jest. Ale mimo wszystko mi się podoba

Zdjęcia były robione u mnie w garażu część z lampą, część bez stąd rózne kolory

No i na koniec odbicie w masce

bardzo fajny kolor!! strasznie mi sie podoba!
ile dałeś za lakier z robotą ? bo czeka mnie to w najblizszym czasie a tu widze ze fajne lusterko wyszlo tyż takie chce

kameleon hehehe - gratuluje psikniecia (ja si enieumie jakos z tym uporac) i garazu - gdzie sa takie zajebiste hale garazowe??

na żywo ładniejszy a co do koloru to rzeczywiście suuuper

Cytat:
2005-06-13 03:13:35, Chudy89 pisze:

lakier polozony bardzo gladko

ale na tym foto widac,ze chyba nie do konca pokrylo te miejsca farba...sprawdzales to???

Kolorek klawy

[ wiadomość edytowana przez: el_comendanto dnia 2005-06-13 08:47:45 ]

Ładnie. Angielska zieleń wyścigowa ?

Cytat:
bardzo fajny kolor!! strasznie mi sie podoba!
ile dałeś za lakier z robotą ? bo czeka mnie to w najblizszym czasie a tu widze ze fajne lusterko wyszlo tyż takie chce

Malowanie wyszło w całości ze szpachlą, lakierem i wszystkim co potrzebne jakieś 900zł. Sam lakier 120zł/L + utwardzacz 60zł/L

Cytat:
Pat_kdb Wysłany: 2005-06-13 08:02:14

kameleon hehehe - gratuluje psikniecia (ja si enieumie jakos z tym uporac) i garazu - gdzie sa takie zajebiste hale garazowe??

Pat takie garaże są w Katowicach po superjednostką do pełni szczęścia brakuje tylko kanału

Cytat:
el_comendanto Wysłany: 2005-06-13 08:47:12

lakier polozony bardzo gladko

ale na tym foto widac,ze chyba nie do konca pokrylo te miejsca farba...sprawdzales to???

Kolorek klawy

Narazie autko nie widziało światła dziennego (jak Batmobil ) ale przy 2 żarówkach 500w i jednej 200W nie zauważyłem przebicia podkładu. Napewno dach idzie do poprawy bo tam są przebłyski ale reszta wygląda w miarę dobrze. Dopiero po malowaniu zastanowiliśmy się głębiej nad zastosowanym kolorem podkładu Trzeba było prysnąć na czarno a nie na szaro .
Zaraz jak poskładam silniczek i włoże go do autka to będzie jazda próbna i ocena lakieru w słoneczku

Brawo Chudy! Zcdjecia widzialem co prawda czesniej ale teraz moge je obejzec na spokojnie i dokladnie
Kolorek niesamowity... zielony... taki wyscigowy.
Jeszcze raz gratuluje. Mam nadzieje ze za niedlugo zobacze go na zywo
Pozdrawiam

Cytat:
takie garaże są w Katowicach po superjednostką do pełni szczęścia brakuje tylko kanału

garaz podziemny rulez

pelna izolacja od otaczajacego smutnego swiata. nasza subkultura rajdowy.garaz tez sie w takim wychowala ))))))))

Jak ja dobrze znam to uczucie kiedy można się publicznie pochwalić swym dziełem
Nic tylko pogratulować i powodzenia w dalszych pracach składania maluszka

Fajny kolorek. Czekam niecierpliwie na zdjęcia już w świetle słonecznym.

Wszystko pięknie, ładnie, kolorek miodzio tylko zdradź mi tajemnicę czy on będzie robiony na styl retro (old-school) bo jak tak to po co gładka klapa z tyłu. Mi się okropnie nie podobają (kwestia gustu) gładkie klapy w malcach . Ale ogólnie bardzo ładnie - brawo!
pozdro

simon...przeciez sam masz lekko wygladzona klape ;]...a kolorek chudego jest podobny do "lagunegrun metallic"...mam taki w mojej e30 ;] aczkolwiek w beci bardziej mi pasi...skad pomysl na taki kolor w malarku? [przyznam ze nigdy nie widzialem tak zielonego malca ]

widze ohne klamex system btw Chudy - jak ci kolesie sie sprawdzili? jest sens si enimi zainteresowac?

Cytat:
Simon_126 Wysłany: 2005-06-13 12:58:57

Wszystko pięknie, ładnie, kolorek miodzio tylko zdradź mi tajemnicę czy on będzie robiony na styl retro (old-school) bo jak tak to po co gładka klapa z tyłu. Mi się okropnie nie podobają (kwestia gustu) gładkie klapy w malcach . Ale ogólnie bardzo ładnie - brawo!
pozdro

Nie wiem jak nazwać styl w którym będzie zrobione moje autko, ale po co robić kolejną kopię czegoś co istnieje. Ten samochodzik ma się mnie podobać przede wszystkim a to czy się będzie komuś podobać czy też nie to już jego sprawa

P.S
Mam nadzieję że nikogo nie uraziłem bo nie miałem takiego zamiaru

Cytat:
ulik87 Wysłany: 2005-06-13 16:03:20

simon...przeciez sam masz lekko wygladzona klape ;]...a kolorek chudego jest podobny do "lagunegrun metallic"...mam taki w mojej e30 ;] aczkolwiek w beci bardziej mi pasi...skad pomysl na taki kolor w malarku? [przyznam ze nigdy nie widzialem tak zielonego malca ]

Ten mi się najbardziej spodobał z gamy Fiata MaxMeyer'a. Nie jestem pewien ale ktoś chyba prezentował ostatnio chyba Fiata 132 w tym samym kolorze A tak nawiasem mówiąc to na autku wygląda o niebo lepiej niż w wiaderku

Swego czasu o podobnym lakierku wychodzily Audi quatro sport coupe- takie fajne rajdowe egzemplaze... niesamowita angielska zielen

Więc tak, post el_comendanto dał mi do myślenia i wczoraj zaopatrzony w halogen 500W przyjrzałem się autku z bliska.
No i w efekcie plamy, które są widoczne na zdjęciu nie są tylko odiciem światła tylko przeświatami

I tutaj pytanie:

Trzeba malować jeszcze raz te elementy czy jest jakiś inny środek (coś na bazie wosku)

Bo kontrast jest bardzo duży między maską

a przednim pasem

Nc tu nie poradzisz. Po pierwsze to zły podkład dałeś pod ten kolor, ale o tym już wiesz. A po drugie to przód do poprawki, pistolet w łape i jedziesz

chudy przedni pas jest niedomalowany jak wyjedziesz na pole do sloneczka bedzie widac przetarcia.
u mnie tesz tak bylo... i teraz pieszczotliwie mam wytartego jeansa
takze jak ci to malowal lakiernik to dawaj do poprawki bo robota krotko mowiac spierd......
woski nic tu nie pomoga. albo lakienik chcial przyoszczedzic farby i czasu i ci to psiknal 1 warstwa albo mu cos nie wyszlo.
poogladaj go do okola bo jeszcze gdzies indziej tesz tak moze byc.