MotoNews.pl

Problemy z odpalaniem!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.

Niestety udało mi się wyjechać zupkę do końca i teraz mam kłopot.
Po zatankowaniu, becia nie chce odpalać, a jak już odpali to tylko chwilkę na wolnych obrotach pochodzi i gaśnie; jak dodam gazu to też gaśnie.
Dodam, że na gazie odpala i chodzi bez problemu. Jak przełączę w trakcie jazdy na benzynkę to też gaśnie.
Pomocy!!!

Pozdrawiam.

Cytat:
2005-07-06 14:01:53, Rekin_25 pisze:
Witam. Niestety udało mi się wyjechać zupkę do końca i teraz mam kłopot. Po zatankowaniu, becia nie chce odpalać, a jak już odpali to tylko chwilkę na wolnych obrotach pochodzi i gaśnie; jak dodam gazu to też gaśnie. Dodam, że na gazie odpala i chodzi bez problemu. Jak przełączę w trakcie jazdy na benzynkę to też gaśnie. Pomocy!!! Pozdrawiam.

Pompa paliwa padła pewnie... pzdr

Cytat:
2005-07-06 14:04:09, Jeztom pisze:
Pompa paliwa padła pewnie... pzdr

Ale czy wtedy odpalała by od czasu do czasu

Cytat:
2005-07-06 14:08:43, Rekin_25 pisze:
Ale czy wtedy odpalała by od czasu do czasu

jest to mozliwe, ledwo pompując napompuje w przewody paliwa i autko łapnie, za chwile gaśnie. Pozatym czy zepsuta pompa oznacza zdechłą pompę? Niekoniecznie. Wyjechałeś paliwo do końca, wciągnęła jakiś syf i lewdo działa, bądź czasami wogóle nie działa. pzdr

PS: Jak zdiagnozowac czy to pompa? Polecam wyszukiwarkę, pamiętam, że był nie jeden temat na temat pomp paliwa.

[ wiadomość edytowana przez: Jeztom dnia 2005-07-06 14:16:03 ]

Ok. Dzięki.
Narka.

Rekin... od dawna mieszkasz w Wolsztynie? bo ja tam mieszkałem, ale 16 lat temu...
pozdro dla Wolsztyna

Cytat:
2005-07-06 16:14:23, gizmo pisze:
Rekin... od dawna mieszkasz w Wolsztynie? bo ja tam mieszkałem, ale 16 lat temu... pozdro dla Wolsztyna

Od zawsze, a w zasadzie to od 26 lat
Pozdrawiam.

może być to też zapchany filtr paliwa pozdro