Basowy pomruk w samarce :P ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam, wywalilem koncowy tlumik(zwykly) w mojej samarce i chcialbym teraz kupic cos azeby mruczalo ladnie

i nie wiem czy kupic zwykly tlumik + koncowka z dyfuzorem a moze zwykla ?
bo tlumik sportowy to chyba drooozej wyjdzie, a nie mam kasy na to za duzo...

co polecicie ?

Jeśli chcesz mieć basowy pomruk to:
1.możesz usunąć tłumik srodkowy i zamontować zwykły końcowy
2.kupić tylny sportowy uniwersalny(tyle,że ceny od 150PLN)
3.na pewno sama końcówka z dyfuzorem nic nie da
Pozdro

usunac srodkowy ? a czym go zastapie ? nie chce zeby to sie strasznie tuklo zeby nie mozna bylo wytrzymac w aucie....

jesli za 150 bym dostal juz jakis tlumik to bylo by dobrze, stawaialem ze 300 dopiero by cos bylo....

Jak wywalisz srodkowy to juz nie bedzie pomruk tylko HUK To juz lepiej wywal koncowy

no wlasnie ..... a huku to ja nie chce tylko taki lekki pomruk zeby kazdy poznal kto jedzie

Dar3k obawiam sie, ze nie bedziesz sie az tak wyroznial - teraz aut z pomrukiem nie brakuje

nie brakuuje bo maja dziurawe tlumiki
nie no wiesz u mnie na wiosce to wojka tylko slysze takze u mnie nie jest duzo

http://www.wydech.pl/

Zobacz tutaj. Myśle, że po drobnych przeróbkach można coś do Ładzianki założyć. Interesujące opcje to tłumik sportowy w "promocje" no i strumienica zamiast tłumika środkowego. To już powinno coś dać

goscie zakladaja tlumiki końcowe od df bo są przelotowe ,wsumie moze nieglupi pomysl do tego jakąs ładną koncówke i na sezon jest

Cytat:
2005-07-10 17:33:57, ja_Pedro pisze:
http://www.wydech.pl/ Zobacz tutaj. Myśle, że po drobnych przeróbkach można coś do Ładzianki założyć. Interesujące opcje to tłumik sportowy w "promocje" no i strumienica zamiast tłumika środkowego. To już powinno coś dać

ooo super sklepik akurat w kraku !! napewno tam podskocze dzieki

Cytat:
2005-07-10 19:04:47, DJ_DAR3K pisze:
ooo super sklepik akurat w kraku !! napewno tam podskocze dzieki

mowicie ze sam dyfuozr nic nie da? to kiepskooo ,strumienicy podobno nie ma sensy walic bo musi jeszcze przejsc przeglad techniczny ;/ a i tak podbno mozna domowymi sposobami zastapic strumienice zwykla rura odpowiednio zmodyfikowana

Hello. Ja w swojej samarce wyciolem srodkowy tlumik (wygladal jak durszlak) i wspawalem prosta rure. Moim zdaniem wewn. nie ma roznicy w halasie, moze niewielka roznica jest na zewn. ale prawie niezauwazalna. Niedlugo zamierzam kupic sportowy tlumik koncowy. Ceny na allegro od. 100 do 200 zl. za te tansze. Pozdrawiam Seba

Nie radziłbym zakładać strumiennicy bo mysle ze przy dłuższej trasie bedziesz musiał sięgnąć po tableteczki przeciwbólowe... tanim kosztem polecam tłumik KM taki owalny z końcówką 80mm bo sam w swojej taki mam i w miare pasuje (tylko musisz wieszaki dospawać w tych miejscach i ładnie pracuje nawet ma wolny przelot i ja juz jezdze 3 latka i nie przepala sie jakoś Polecam bo to koszt 150-170zł...

to cos takiego tylko ze ja zaplacilem 150 za swój w Białymstoku

No właśnie.a KM to w końcu firma z Olsztyna A co do strumienicy, to nie polecam, bo oryginalna jest bardzo droga np.Michael, a podróby dadzą tylko ból uszu i pogorszenie charakterystyki silnika. Zresztą w temacie wydechów i strumienic warto pogrzebać na F&F,tam mają to opracowane do bólu