Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() BANDITTO HF MEMBER HYUNDAI LANTRA Warszawa - Only Mokotów | 2005-07-08 22:53:11 Witam
Kupiłem dziś lodówkę przenośną zasilaną 12V z gniazdka zapalniczki…i mam problem i zarazem pytanie..chciałbym tą lodóweczkę używać również ze zwykłego gniazdka..jak to zrobić?myślałem, że to prosta rzecz, podpiąłem pod zasilacz 12V ale lodówka nie kręci ;(.Próbowałem na różne sposoby i nic. Na wtyczce pod zapalniczkę mam takie informacje: Double ….. ----- 8A Typ CP-8902 12/24 VDC Da radę to podłączyć?bo zależy mi też na takim użytkowaniu. Pozdr. Konrad |
![]() CzEkCzEk HF MEMBER PONY 1,5 GLS / Mega ... Zabrze | 2005-07-08 23:04:47 powiem ci tak,
8A to dosyc duzy prad z tego co sie orientuje to zwykle zasilacze maja prad rzedu kilkuset mA wiec duzo mniejszy niz potrzebujesz, stad twoj problem ,ze lodowka nie mrozi,musialbys sam zbudowac uklad stabilizatora napieca, ktory na wyjsciu daje 12V ale prad musi byc zedu 8A. nie chce cie martwic ale bedze to kosztowna inwestycja. Pozdrawiam CzEkCzEk |
![]() BANDITTO HF MEMBER HYUNDAI LANTRA Warszawa - Only Mokotów | 2005-07-08 23:22:23 |
![]() Dominik_G HF MEMBER Mitsubishi Galant EA2A Skawina | 2005-07-09 02:35:42 Zasilacz od PC'eta ![]() od AT moze nie wydolić pradowo, ale ATX jak najbardziej. Kiedyś robiłem coś takiego znajomemu. Działa. Żółte kabelki z kostek wyjsciowych to +12V, czarne to (-) Zasilacz ATX'owy załącza sie zwierając w kostce do płyty głównej (to ta najszersza) przewód zielony z którymkolwiek czarnym. Pozdrowienia. |
![]() arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2005-07-09 11:57:24 ten co pokazujesz się pewnie bedzie grzał ale powinien wydolić, ogólnie z zasilaniem jest tak, ze jak masz odbiorkik 8A to zasilacz najlepiej jak by był minimum 10A tak żeby nie chodził na 100% mozliwosci cały czas. Wydaje mi się, ze lepiej puść w strone prostownika to przynajmniej będzie dodatkowe zastosowanie w razie jak by co. |
![]() BANDITTO HF MEMBER HYUNDAI LANTRA Warszawa - Only Mokotów | 2005-07-09 13:15:37 na wtyczce od zaplaniczki jest 8A ale na lodowce jest napisane ze jej zapotrzebowanie to od 45 do 52W wiec taki 5.8 A musi chyba dac rade tym, bardziej ze sprzedawca tych zasilaczy dodaje je w zestawie do lodowki takiej samej co ja kupilem i tych samych parametrach..
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=56630836 cos takiego jeszcze znalazlem.. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=56904789
trosze duzy jest ![]() [ wiadomość edytowana przez: BANDITTO dnia 2005-07-09 13:20:48 ] |
![]() BANDITTO HF MEMBER HYUNDAI LANTRA Warszawa - Only Mokotów | 2005-07-12 19:59:47 temacik mozna zamknac ![]() ![]() lodowka smiga az milo chyba najlepsze rozwiazanie, bo zasilacz ma swoj wiatrak i troche zapasu mocy wiec sie nie grzeje Pozdrawiam |