Słup na ulicy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Opowiadali mi znajomi ale nie wierzyłem.
Wiwat budowniczowie dróg.
Tak oto wygląda jedna z ulic w Łańcucie:

Kisztan: to jest niemal Twoje podwórko. Rozumiem, że to taka ciekawostka turystyczna.

--
Pozdr.
Wiesiek (Maestro)

o kur.... ale jaja więcej takich wynalazków...
polacy to maja nasrane w baniach...

ale zobaczcie jakie profesjonalne bramki zabezpieczające koło tego słupa

A ja myslałem ze w polsce juz gorzej byc nie moze...

No jeszcze nam Kisztan w to wpadnie
Jak by nie było jest to droga europejska.
Cała ta szopka wynikła stąd, że ktoś najpierw zaczął robić, a dopiero potem pomyślał. W trakcie już rozbabranego poszerzania ulicy okazało się, że nie ma dokumentacji ani jakichś tam durnych pozwoleń na przesunięcie słupa i ten będzie tam sobie stał dalej.
Uzyskanie owych pozwoleństw może potrwać nawet 5 miesięcy.
Być może wcześniej owa sytuacja doprowadzi do jakiejś tragedii i wtedy sprawa będzie załatwiona od ręki.
Durnota urzędasów i panoszenie się energetyków.

teltom: w te bramki właśnie ktoś się wtryndolił i zrównał z ziemią, ale słup stanowi solidniejszą konstrukcję.

--
Wiesiek (Maestro)

Prosze kolezenstwa, to sie nie ma co smiac, to sie ROZPRZESTRZENIA!!!!

O w morde !!!!
A ja myslalem ze te wysepki na a4 od rzeszowa do debicy to rekord debilizmu ale jak widac rekordy sa po to aby je lamac

trzeba ostrzec Kisztana bo nam biedak jeszcze w to wpadnie

Jeszcze latem ten słup był na poboczu.
Co jest?

----
----
----

Jesienią poszerzyli tą uliczkę, ale jak to w Polsce bywa
zamiast najpierw przenieść słup, a później zrobić nawierzchnię
to u mas jest odwrotnie.
Mam tylko nadzieję, że ten słup zniknie na wiosnę.

Wiesiek, czemu nie wpadłeś do mnie na browarka lub kawkę.
Następnym razem zapraszam!
Ja mieszkam zaraz z tą szkołą, którą widać po lewej.
A może jakiś zlocik na Podkarpaciu?

Cytat:
A może jakiś zlocik na Podkarpaciu?

i to jest przedni pomysl
byle nie w najblirzszym czasie bo sesja w pelni

Cytat:
2005-02-01 11:59:06, LUK18 pisze:
i to jest przedni pomysl byle nie w najblirzszym czasie bo sesja w pelni

No to jak będziesz po sesji to daj znać.
Powodzenia!!!

A mnie grypa zozłożyła Głos mam jak Himilsbach.
A właśnie byłem umówiony u Piotra w warsztacie na nagranie programu o Espero dla TVN Turbo i szlag to trafił - inne auto pozaklubowe wystąpiło.

LUK18: Co tam sesja, lepiej powiedz jak tam narty?
Byłeś może na tym nowym stoku w Puławach koło Rymanowa?

--
Wiesiek (Maestro)

a do ajkiego programu bylo to nagranie?i kiedy bedziee na antenie?moze moglby ktos to w jakims formacie zapisac co by mozna bylo na kompie sobie zachowac?

Cytat:
No to jak będziesz po sesji to daj znać.

OK
Cytat:
A właśnie byłem umówiony u Piotra w warsztacie na nagranie programu o Espero dla TVN Turbo

I ty nic nie mowisz kiedy premiera?????

Cytat:
Co tam sesja, lepiej powiedz jak tam narty?
Byłeś może na tym nowym stoku w Puławach koło Rymanowa?

Nie tam jeszcze nie bylem sezon rozpoczolem o wyjazdu do Kluszkowiec (tak to sie chyba pisze) kolo Nowego Sacza ok 200 km od Rzeszowa warunki byly swietne slonice mroz i snieg po pas do wyboru 3 wyciagi 2 orczyki i krzeselko + dla dzieci "wyrwiraczka" polecam
karnet calodniowy kosztuje 60 zl, pojedynczy wyjazd krzeselkiem 3 zl a orczykiem 2 zl dosyc duzo tras zjazdowych i trzy goralskie knajpy na trasie jedna na gorze druga w srodku stoku a trzecia na samym dole

Cytat:
2005-02-01 20:23:01, Maestro pisze:
A mnie grypa zozłożyła Głos mam jak Himilsbach. A właśnie byłem umówiony u Piotra w warsztacie na nagranie programu o Espero dla TVN Turbo i szlag to trafił - inne auto pozaklubowe wystąpiło.

Jak mogłeś?

Pozaklubowe?

Przecież trzeba było jakiegoś SMS-a nadać i zaraz bym się zjawił.
A taką fajną nalepę mam na tyłku.

Oj Wiesiu, Wiesiu
Policzymy się na zlocie

Cytat:
inne auto pozaklubowe wystąpiło.

przeoczylem ten szczegol
korcze to kiepsko faktycznie mogles wczesniej chlanac chocby temat na forum zaraz by sie rezerwowi zawodnicy znalezli
pewnie nawet z warzszawy by sie pisali

No zawaliłem
ale do końca myślałem, że jednak jak nie ja to ktoś (szwagier) moje auto tam dostarczy. To było w ubiegły czwartek - pamiętacie jaka zima rąbnęła. Rano było okropnie dużo nowego śniegu, mój dojazd do głównej drogi zawalony zaspami, ja rozłożony grypą , a szwagier nie zaryzykował jednak się przebijać.
Żadne auto nie było tu w stanie zastąpić mojego, bo egzemplarz typowy to oni już mieli i chodziło o to konkretne.
Tytuł programu: "Espero - zalety i wady". Ale wyszło im chyba "tylko wady", bo widziałem tego ich zajeżdzonego rzęcha.
Oczywiście - nalepka klubowa była wskazana. No to Kisztan by godnie wystąpił.
No właśnie - nalepka. Nie wiecie, gdzie by takową zdobyć? Z plikiem graficznym pewnie problemu nie będzie. Wiem Kisztan, że takowy posiadasz , ale co i gdzie z tym dalej zrobić?

Co do TVN Turbo to jest to kanał poświęcony motoryzacji.
Tu macie program: TVN Turbo
Je go odbieram z polsatu cyfrowego. Emisja tego programu z Espero ma być za jakiś tydzień.

--
Wiesiek (Maestro)

Cytat:
2005-02-02 12:35:10, Maestro pisze:
Oczywiście - nalepka klubowa była wskazana. No to Kisztan by godnie wystąpił. No właśnie - nalepka. Nie wiecie, gdzie by takową zdobyć? Z plikiem graficznym pewnie problemu nie będzie. Wiem Kisztan, że takowy posiadasz , ale co i gdzie z tym dalej zrobić?

Ja nalepę mam od Bogdana1 (Katowice).
Napisz do niego może coś poradzi.
Ja jedynie mogę zapodać Ci pliczek CDR

zgaduje ze to bedzie w programie "garaz"?czy w rentgenie?mam nadzieje ze uda mi sie obejrzec

ja stawiam na graz
ale jak pujda w slady auto szit (swiat)(ostatnie porownanie z 10 razy starsza vectra - baaaaardzo obiektywne ) i zbluzgaja esperaka tylko dla tego ze jest koreanski to im osobiscie japy zkapiszonuje

A czy widział ktoś drzewo na drodze?

A pod drzewem calsberga?

Interia