Elektryczne szyby! w malcu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
MAm takie pytanko powiedzcie mi skad wziasc mechanizm do lelekrtycznych szyb a malcu?? i jak to montowac ?? ile to kosztuje i czy trzeba duzo zmieniac?????

podobno od tico jest dobry, bo płaski, ale to są moje słuchy.

hmmm
bedzie trzeba popytac
bo mam taki problem non stop mi sie cos jebie z szybami i co chwila trzeba to naprawiac a tak by byl lajt

temu tematowi poświęcony jest cały artykuł na stronie, jeśli jeszcze nie czytałeś to looknij

ja już nosze sie z zamiarem zrobienia elektrycznych szyb od roku ale o siłownikach od tico słysze poraz pierwszy......jutro rozkręce dzwi mojemu dziatkowi bo ma el.szyby w tico i zobacze....

czytałęm ten artykoł ale jednwego nei kapuje "Tak więc dalej rozmyślałem jak to zrobić, aż tu nagle wpadły mi w ręce dwa mechanizmy (były zamontowane w Simce)"
Simka to jaka fura ???:| qwa nic mi na mysl nie przychodzi;(

Talbot Simca - chyba chyba tłuczone na licencji audiki

jedna Simca stoi niedaleko mnie. Jakiś kilometr. Auto jest z lat 60-tych. A Talbot Simca istniał.

nom
to spox qurde zajawilem sie na to
musze to zrtobic hehe

Teraz już wogóle niejestem pewien co to było, ale chyba coś podobnego do tego
TALBOT SOLART 80r.

Witam was. Ja osobiście zrobiłem sobie elektryczne szybki w maluszku EL. Pojechałem na giełdę do Gliwic po elektryki z SC razem z przyciskami za wszystko dałem 120zł. Potem wystarczyło tylko wymienić płozy i juz są gotowe elektryczne szybki w malczanie nie iwm jak to jest z FL ale do EL sa idealne jak by ktoś miał jakiś problem to pisać do mnie odpowem co i jak !!!!

[ wiadomość edytowana przez: Patryk_malacz dnia 2003-09-19 09:57:59 ]

No zajebiście żeś mi potpowiedział (PATRYKU..)że mechanizmy pasują od sc ja mam też el....ale jak zobaczyłem twojego boba to sie wqżyłem bo mass takie same zdeżaki jak ja.....:/ale nie tak idealnie spasowane jak ja....jak mozesz to daj znać na gg 3033687...DZIEKI...

Cytat:
Talbot Simca - chyba chyba tłuczone na licencji audiki

Simca to samodzielna francuska firma która współpracowała z Talbotem i z MAtra. Jej samochody były robione na podzespolach Renault Niestety firma ta zbankrutowała podobnie jak to się dzieje powoli z Matrą...
Jak ktos chce zobaczyć Simce Matre Bagherre S. mojego kumpla to zapraszam do obejrzenia TVP3 jutro o 12... to będzie to czerwone,niskie,ładne i w połowie odrestaurowane

Dzieqwa wszystkim za pomoc bede musial folte pozbierac i jak sie uda to zrobie

Dzieqwa wszystkim za pomoc bede musial folte pozbierac i jak sie uda to zrobie a tak wogole jest ktos w stanie niedrogo zalatwic caly mechanizm od simki??? jak tak to prosze wiad na priva dzieki z gory

pozdro

Mechanizmy niemuszą być od Simci, mają tylko spełniać dwa warunki być cienkie i posiadać kwadratowy trzpień.

Fiat Panda!!! to jest to!!! Jeśli chcesz zamontowac elektrykę w fl to najlepszy jest mechanizm z fiata pandy(nowego) mechanizm jest na lince wystarczy zamontowac to wszystko na jakiś wkretach silnik zamocować w miejscu mechanizmu na krobkę i tylko kabelki. linki można spokojnie zamocowac to standardowego mocowania przy szybie FL'a. będe to montował u siebie w najbliższych dniach zrobię foty.

Nie ma to jak odkopac trupa

No nieee, co za nekrofil :lol2: Czyżby kolega wpadł na jeden genialny pomysł i szukał wątku, w którym by sie mógł tym pochwalić? Ja proponuje mechanizm z nowej 7-ki BMW, najlepiej od razu z domykaniem/otwieraniem z kluczyka/pilota, tak samo sterowanym dachem i jak już ktoś by drzwi rozbierał to mechnizm domykania tychże. W sumie to tylna klapa od drzwi nie daleko a jaki lans na siłownikach bagażnik mieć . Coś mi sie wydaje, że rozbieranie nowej Pandy może być troche nieopłacalne, a jak już sie rzeźbi w Kaszlu to z wszystkiego prawie można dopasować...

Cytat:
2003-09-18 22:07:08, SzymonX pisze:
hmmm bedzie trzeba popytac bo mam taki problem non stop mi sie cos jebie z szybami i co chwila trzeba to naprawiac a tak by byl lajt

I co, założyłeś czy ponad dwa lata to jeszcze za prendko? Coś mi sie wydaje, że jak źle poskłada sie elektryczne to wcale nie musi być mniej problemów...

odgrzwam krakersa :p
czyli pasuja ogolem od CC/sc fiat panda a jak z ich cenami ??