| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
dcnt Audi 80, Land Rover ... Pilzno | 2005-08-14 07:52:39 Witam wszystkich
Autko LADA Samara 1,5 instalacja Elpigaz najprostsza wersja (zbiornik, filterek, reduktor, mikser, jakies elektrowylaczniki 3szt i pare rurek miedzianych) Sprawa wyglada tak, ze autko nie chce w chwili obecnej zapalic na LPG, od kilku dni byl problem z zapaleniem autka wlasnie na gazie, a wczoraj wogole nieodpalilo. Przelaczanie na trasie z PB na LPG nic nie daje. jakies 2 tygodnie temu sprawdzalem elektozawory, wiec raczej powinny byc sprawne, zwlaszcza ze po nieudanej probie czuc troszke gaz pod maska. miesiac wstecz zmieniany filterek gazu. Czy moze to byc padniety reduktor ?? juz kilkadziesiat tysiecy km zrobione na tej instalacji, oprocz wiekszych mrozow zawsze bylo eksploatowane na LPG. Prosze o jakas podpowiedz jak to sprawdzic, zeby byc pewnym na 100% ze to reduktor. Pozdrawiam |
![]() rikens82 BMW E34 520 szczecinek | 2005-08-14 11:21:23 no i sie narobiło przez to odpalanie na LPG każdy gazownik głośno mówi jak auto jest zimne to zawsze odpalać na benzynie |
dcnt Audi 80, Land Rover ... Pilzno | 2005-08-14 12:13:32 e tam, nie moge znalezc pierwszego wpisu z tankowania gazem, ale sadze ze ok 40tys a moze znacznie wiecej zrobilem na LPG, wiec mial nawet prawo sie popsuc |
dcnt Audi 80, Land Rover ... Pilzno | 2005-08-14 14:38:20 tankowane bylo na 3 stacjach, bardzo sporadycznie na inncyh.
szlam nieczesto ale byl spuszczany, nigdy nie bylo go duzo. jak stwierdzi na 100% ze reduktor, bo chce byc pewny nim do gazownikow pojade jutro, moze to jakas blachostka, a moze jednak reduktor ![]() |
Danek Audi 80 B4 2.0 + LPG Ostrołęka | 2005-08-14 17:05:40 No wiesz może być jeszcze kwestia regulacji.
|
dcnt Audi 80, Land Rover ... Pilzno | 2005-08-16 09:54:15 Juz jestem po diagnozie i moje podejrzenia sie potwierdzily, conajmniej czyszczenie reduktora, a byc moze wregeneracja. Chca za to 200 zl, podejrzewam ze sam znacznie taniej bym to zrobil ale nie mam czasu na jezdzenie za czesciami, zreszta od razu bede mial wyregulowane wiec jestem sklonny uiscic taka kwote |